Victor Ponta, hoţul care strigă „Hoţii!”

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a încercat să speculeze ieri şi să câştige imagine din scandalul de presă creat în jurul faptului că în mod eronat sau fraudulos apar mai mulţi parlamentari votanţi ai unor legi decât erau de fapt în sală. Ponta a făcut-o hoaţă pe preşedinta Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, pe motiv că ar fi numărat greşit numărul de votanţi. Aceasta din urmă a spus că, dacă ar fi să ne luăm după imaginile filmate, Victor Ponta apare în multe rânduri ca fiind absent din sală, dar votul său electronic este înregistrat.

Votul asupra Legii pensiilor ar putea fi reluat, după ce televiziunile centrale au difuzat imagini din care a rezultat că în sală erau circa 80 de parlamentari, dar îşi „exprimau votul” peste 150. Victor Ponta şi Crin Antonescu, doi dintre campionii chiulului în Parlament, au încercat să exploateze mediatic acest scandal în folosul lor. Ceea ce ar fi perfect normal dacă nu ar fi chiar ieri autorii unor astfel de fraude.

Deputatul de Gorj, Severus Militaru, declara în urmă cu câteva zile în urmă la Gorj TV că a observat faptul că Victor Ponta apare ca votant al unor legi sau articole de legi prin votul electronic chiar şi atunci când nu este în sală. Faptul a fost confirmat ieri şi de preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, care a spus că, dacă este să se judece după imaginile din plen din ziua de miercuri, deşi apare că a votat, la votul electronic, Ponta nu era în sală. "Deci dacă vorbeşte cineva de cine este hoţ şi dacă domnul Ponta îşi permite să facă această afirmaţie, ei bine atunci dânsul este în această situaţie", a conchis preşedintele Camerei Deputaţilor.

Social-democraţii lucrează la o plângere penală împotriva preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, pentru votul "fraudulos" dat pe Legea pensiilor, a anunţat liderul PSD, Victor Ponta, care a calificat-o pe democrat-liberală ca fiind "un hoţ". "Astăzi (luni - n.r.), împreună cu colegii jurişti, lucrăm la plângerea penală pe care o vom depune la ÎCCJ, împotriva Robertei Anastase, care trebuie să fie inculpată pentru abuz în serviciu, fals şi uz de fals în adoptarea legii privind pensiile", a spus Ponta.

„Micul Caţavencu”, noua poreclă a lui Ponta

După ce a fost catalogat drept „cârlan tânăr şi fără minte” de către Ion Iliescu şi „pontănac” de către uneperişti, Ponta s-a ales ieri cu o nouă poreclă, aceea de „Micul Caţavencu”.

"80 de parlamentari număraţi, e adevărat, ca în Caragiale, cu două la prefectură, două la şcoala de fete. Mă bucur să văd că doamna Anastase l-a citit pe Caragiale şi îi şi aplică principiile. De la 80 de deputaţi prezenţi a numărat 170 prezenţi şi viaţa a şase milioane de pensionari va fi afectată de această fraudă cumplită", a spus Ponta, adăugând că trebuie împiedicat acest precedent, pe care pedeliştii vor încerca să-l utilizeze şi la alte legi pe care le pregătesc, cum ar fi modificarea Codului muncii şi Legea salarizării.

Afirmaţiile lui Ponta vin după ce Roberta Anastase a afirmat duminică, la Sinaia, că liderului PSD i se potriveşte titulatura de "micul Caţavencu", pentru că la acesta "responsabilitatea e sublimă, dar lipseşte cu desăvârşire".

Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: