PDL învinge PSD la capitolul mitinguri electorale

Localitatea Turceni a găzduit duminică şi luni două mitinguri electorale, primul al PDL, celălalt al PSD. Deşi la mitingul organizat de democrat-liberali pentru susţinerea lui Traian Băsescu au participat doar lideri locali, au fost peste 1.500 de participanţi. PSD a reuşit să adune luni mai puţin de jumătate, deşi la manifestare a participat chiar candidatul la preşedinţie Mircea Geoană.

Partidul Democrat Liberal a organizat duminică în Gorj mai multe acţiuni electorale. La primele ore ale dimineţii Târgul de la Bolboşi s-a colorat portocaliu, democrat liberalii împărţind materiale electorale. A urmat mitingul de la Turceni şi o întâlnire cu pensionarii din Câlnic, după cum a spus senatorul Ion Ruşeţ.

Ruşeţ îl face mincinos pe Mircea Geoană

Senatorul PDL Ion Ruşeţ a spus că este sigur că Traian Băsescu va fi preşedintele României, pentru că românii îl vor vota. Ruşeţ a făcut o trecere în revistă a minciunilor spuse în ultima vreme de Mircea Geoană şi le-a spus locuitorilor din Turceni că probabil a doua zi le vor auzi din nou din gura candidatului PSD: „Mircea Geoană promitea anul trecut că va da 25.000 de euro fiecărui român care se întoarce în ţară. Au avut Ministerul Muncii şi nu au făcut nici măcar o iniţiativă legislativă. A minţit Mircea Geoană. A promis că acordă retroactiv salarii mărite profesorilor. A avut Ministerul Educaţiei şi nu a făcut nimic. A minţit Mircea Geoană. Candidatul PSD va veni în Gorj şi probabil va dori să privatizeze mineritul şi energia. Nu au reuşit până acum pentru că s-a opus preşedintele Traian Băsescu. Vor mineritul şi energia pentru coaliţia de la Grivco, nu pentru binele minerilor şi energeticienilor”.

Ion Ruşeţ a spus despre candidatul PNL, Crin Antonescu, cu care este coleg în Senat, că nu a venit nici măcar la 1% din şedinţele din senat. Despre Oprescu, Ruşeţ a spus că doar a promis că va face din Bucureşti o capitală modernă, dar nu a făcut nimic, fiind doar exponentul unui grup de interese.

Militaru cere alegătorilor să spună „Da!” La referendum

Severus Militaru, deputat de Gorj aflat la primul mandat, le-a spus oamenilor că este nevoie de înnoirea clasei politice şi le-a cerut alegătorilor ca pe 22 noiembrie să spună „Da” la referendum atât pentru parlament unicameral, cât şi pentru micşorarea numărului de parlamentari de la 471 la 300.

În continuare, Militaru a vorbit despre faptul că Traian Băsescu este cel care a început modernizarea României, prin adoptarea legilor educaţiei, prin eliminarea pensiilor de lux, prin legea salarizării unice, prin reformarea agenţiilor de stat care consumau un miliard de euro pe an, bani ce vor fi folosiţi în anul viitor pentru investiţii, pentru pensii mai mari, pentru salarii mai mari. „De aceea, preşedintele Băsescu trebuie votat pe 22 noiembrie şi 6 decembrie, pentru ca să ducă România în locul pe care îl merită în UE”, a spus Militaru.

Mai multe voci din judeţ susţin că PSD încearcă de câteva zile să convingă electoratul să ceară un singur buletin de vot, cel privind alegerea preşedintelui, şi să nu se pronunţe în privinţa celor două întrebări de la referendum.

Vizualizări: 100

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: