PDL s-a săturat de înjurături

…şi anunţă veşti care de care mai bune. Tinerii sub 35 de ani vor beneficia de credite de 10.000 de euro garantate de stat pentru deschiderea unei afaceri cu minimum doi angajaţi, la care se adaugă încă 10.000 de euro primiţi de la stat. Un milion de firme noi ar putea fi înfiinţate dacă măsura ar fi aplicată. O a doua veste bună este pentru angajaţii cu salarii foarte mici, fie ei din sectorul de stat sau privat. Salariul minim pe economie va creşte undeva la 700 de lei, astfel încât salariaţii cei mai afectaţi de reducerea cu 25% a lefurilor vor beneficia de o reparaţie necesară. În sfârşit, o a treia veste bună dată în talk-show-urile de la sfârşitul săptămânii este cea privind reducerea impozitului unic de la 16% la 12%. Asta în timp ce PSD cere revenirea la impozitul progresiv, care îi dezavantajează clar pe cei care muncesc mai mult şi sunt mai bine plătiţi.

Deocamdată, sunt doar vorbe. Guvernul Boc are nevoie de fapte pentru a se recredibiliza în ochii celor care au avut de suferit din măsurile de austeritate luate pe parcursul acestui an. Mai ales că măsurile sunt anunţate pentru anul viitor, iar până atunci avem câteva luni grele de toamnă-iarnă, presărată cu proteste sindicale.

Între timp, nici opoziţia nu stă degeaba. PSD anunţă pe toate vocile posibile că vrea singur la guvernare, deoarece un guvern monocolor ar fi mai eficient. Crin Antonescu dovedeşte încă o dată că este al doilea lider al opoziţiei şi reacţionează la spusele lui Ponta, susţinând că şi PNL vrea singur la guvernare. Mai mult, Antonescu anunţă că PNL nu va accepta sub nicio formă o guvernare alături de PSD-ul lui Năstase, cu sau fără Năstase. Cum Antonescu refuză şi colaborarea cu PDL, putem presupune că ar vrea şi el singur la guvernare sau poate îi place în opoziţie.

Sfârşitul de săptămână a fost marcat şi de umor pesedist. De la bancul lui Adrian Năstase cu privire la de câţi pedelişti este nevoie pentru a schimba un bec până la „fetele bune” din TSD, care vor asigura un viitor bun partidului. Şi remarcabil a fost discursul lui Ponta de la alegerile TSD, atât de ironic la adresa propriului partid, încât auditoriul nu s-a prins nici până la final dacă este cazul că aplaude sau nu. Astfel, Ponta le-a spus tinerilor pesedişti că pot să-şi aleagă singuri liderul, că acum e democraţie în partid, nu ca atunci când Năstase impunea şeful de la tineret. Pentru cine nu mai ţine minte, cel impus a fost chiar Ponta. Mai mult, Victor Ponta a făcut mişto de mai tinerii lui colegi, spunându-le că „am fost de acord să îl realegeţi pe Nicu Bănicioiu preşedinte”.

La ora scrierii acestor rânduri, Elena Udrea anunţă la televiziuni intrarea PDL în campanie electorală, iar Boc vede anul 2012 ca fiind anul în care partidul său va câştiga alegerile. Cert este că avem o lume politică imprevizibilă chiar şi pentru cei mai avizaţi analişti politici.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: