Poliţistul acuzat de şantaj, în arest la domiciliu

Poliţistul local din Târgu Jiu Laviniu Ardeoaica, reţinut miercuri pentru şantaj, a fost prezentat joi procurorilor din cadrul Parchetului de pe Lângă Judecătoria Târgu Jiu. Propunerea făcută de procurorul de caz instanţei de judecată a fost de arestare preventivă pentru 30 de zile. Judecătorii au stabilit însă că este suficient arestul la domiciliu, pentru aceeaşi perioadă.

Laviniu Ardeoaica a fost reţinut miercuri pentru 24 de ore de poliţiştii de la IPJ Gorj. Acesta a fost prins miercuri în flagrant, în timp ce primea 1.500 de lei de la un bărbat pe care l-ar fi şantajat. „Din cercetările efectuate a reieşit faptul că în perioada 23 martie-08 aprilie, funcţionarul public ar fi lăsat să se înţeleagă că doreşte o sumă de bani pentru a nu formula plângere împotriva unui bărbat care i-ar fi adresat injurii, cuvinte şi expresii jignitoare cu ocazia unui eveniment rutier, aspecte ce ar fi fost filmate de un alt coleg de serviciu. Pentru a nu formula plângere împotriva acestuia şi pentru a nu difuza în mass-media materialul respectiv, poliţistul local ar fi lăsat să se înţeleagă că doreşte să ajungă la o înţelegere”, arată un comunicat al IPJ Gorj de miercuri, 8 aprilie.

Bărbatul a fost prezentat ieri procurorilor care au solicitat instanţei de judecată arestul preventiv. Ardeoaica nu a scos un cuvânt legat de cele întâmplate. În schimb, avocatul Mihaela Greblă a spus despre clientul său că a fost contactat pentru a se împăca de cel care l-a denunţat. “Conflictul a avut loc în urmă cu aproximativ două săptămâni. Poliţistul Laviniu Ardeoaica a fost chiar bruscat de denunţător, care i-a adresat şi înjurături. Avea termen de 90 de zile pentru a depune plângere împotriva lui pentru lovire şi alte violenţe. În timp ce începuse să redacteze plângerea, denunţătorul l-a contactat prin intermediul unui alt coleg, care i-a transmis lui Laviniu Ardeoaica faptul că vrea să se împace şi să nu ajungă în instanţă. Nu a făcut nici un fel de presiune asupra denunţătorului, ci, dimpotrivă, acesta a încercat să ia legătura cu el. În Codul Penal este prevăzută împăcarea între părţi. L-a contactat miercuri ca să se întâlnească şi a venit în locul unde îşi desfăşura activitatea şi i-a aruncat suma de 1500 de lei în portbagajul maşinii personale”, a spus Mihaela Greblă, avocatul poliţistului local.

Judecătorii au luat în considerare aceste argumente şi au decis arestul la domiciliu pentru poliţistul local, nu arestul preventiv.

Vizualizări: 186

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: