Pedeapsă mai mare pentru gorjeanul care își teroriza vecinii

Magistrații Curții de Apel Craiova au pronunțat o condamnare care îl va ține în spatele gratiilor mai mult pe Alexe Cătălin Muntean, zis Honcilă, acuzat de șantaj. Inițial, la Judecătoria Târgu Jiu, el a pledat vinovat și și-a recunoscut faptele, mai ales că era recidivist, ceea ce i-a înlesnit obținerea unei pedepse de 2 ani, la care s-a mai adăugat un rest de 353 de zile dintr-o pedeapsă anterioară. Inculpatului i s-a părut o pedeapsă mare și a contestat-o, dar la Craiova au avut câștig de cauză doar procurorii, care au cerut o sentință mai dură împotriva individului violent. Ca urmare, judecătorii au decis ca Honcilă să stea în spatele gratiilor cu un an mai mult decât fusese stabilit la Târgu Jiu.

„Condamnă inculpatul Muntean Alexe Cătălin la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de şantaj în formă continuată. Menţine dispoziţiile (...) privind revocarea liberării condiţionate privind restul de 353 zile închisoare rămas neexecutat din pedeapsa de 4 ani închisoare aplicată inculpatului prin sentinţa penală nr.1876 din 27 august 2014 (...) dispune cumularea pedepsei de 3 ani închisoare aplicata inculpatului in prezenta cauza cu pedeapsa de 353 zile”, se arată în sentința definitivă a Curții de Apel Craiova.

Cei 300 de lei confiscați de la inculpat au fost luați de acesta de la ultima dintre victimele sale, căreia îi ceruse 10.000 de lei. Cosmin Costel Focșa nici măcar nu îl cunoștea pe Alexe Cătălin Muntean, dar într-o zi a primit un telefon de la acesta cu recomandarea că vorbește cu „Honcilă Internaționalu”. Honcilă i-a reproșat că l-ar fi vorbit de rău și i-a cerut bani, ținându-i apoi calea și amenințându-l, pentru a fi și mai convingător.

Într-un alt caz de șantaj, Honcilă și-a terorizat niște vecini sub pretextul că porcii acestora intraseră într-o grădină de-a lui. Individul nu se omora cu sapa ca să plângă după recoltă, dar căuta motiv de a scoate bani de la bieții oameni, fiind convinși că aceștia vor ceda și nu vor merge la Poliție. Calculele sale au fost însă greșite. „Aţi pus garda pe mine, ştiţi cât de mult rău îmi faceţi?! Am stat 15 ani la puşcărie şi o să mai stau, dar, înainte de a ajunge acolo, o să rezolv toate treburile. V-am căutat soţul zile bune, ştiu că a lucrat, dar nu ştiu unde a fost băgat. Are noroc că nu am dat de el că, dacă îl prindeam, îi dădeam o bătaie cu ţeava de-l lăsam paralizat”, i-a spus Honcilă uneia dintre victimele sale.

Vizualizări: 10,812

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: