Pedeliştii au stabilit candidaţii la primăria Târgu-Jiu

Biroul Permanent Local al PDL a stabilit o listă provizorie cu posibili candidaţi ce vor fi supuşi unui sondaj în vederea stabilirii celui mai bun  pentru primăria Târgu-Jiu! Lista va fi definitivată săptămâna viitoare.

Deocamdată, preşedintele PDL Târgu Jiu, Nicolae Daviţoiu, a confirmat patru nume ce vor lua parte la sondaj. Este vorba despre secretarul executiv al PDL, Dan Vâlceanu, subprefectul judeţului Gorj, Marcel Romanescu, Nicolae Daviţoiu, preşedinte PDL Târgu Jiu şi consilier local, şi Gore Popescu, fost preşedinte la municipiu. În lista definitivă vor trebui să apară cel puţin 5-6 nume conform hotărârii de la nivel central. Deşi pe listă vor apărea mai multe persoane, în interiorul partidului se cam ştie cine va candida deoarece se vorbeşte deja de o persoană susţinută de la nivel central pentru candidatura la Primăria Târgu Jiu.

Romanescu, cele mai multe şanse

Surse din partid susţin că pe lista care va apărea săptămâna viitoare mai sunt şi Nicolae Cilibiu, secretar general al PDL Gorj, şi Florin Popescu, director adjunct Olservmin şi secretar general la municipiu, şi fostul subprefect Horaţiu Gorun. Dintre cei şapte candidaţi doar subprefectul Marcel Romanescu ar putea intra în competiţie cu Florin Cârciumaru. „Şansele în sondaj sunt egale cu ale tuturor candidaţilor în cadrul partidului, iar la primărie nu putem discuta până nu vedem rezultatul sondajului. Eu susţin pe oricare se va clasa pe o poziţie bună pentru a reprezenta PDL la alegerile locale din 2012“, a declarat Marcel Romanescu. 

Dan Vâlceanu nu comentează până nu vede rezultatele sondajelor.  „Aşteptăm să vedem cum stăm fiecare în sondaj, e prea devreme să mă pronunţ referitor la şansele în lupta pentru primărie. Suntem colegi, nu ne batem între noi, alegem pe cel care are cele mai multe voturi“, a precizat Dan Vâlceanu.

Preşedintele de la municipiu, Nicolae Daviţoiu, este optimist.

„Cine va ieşi cel mai bine în sondaj acela va fi candidatul din partea PDL la primăria Târgu Jiu. Sunt optimist, mai mult nu pot spune aştept rezultatele sondajului. Nici lista posibililor candidaţi nu e completă, vă vom comunica pe cea finală abia în data de 5 mai“, a declarat Daviţoiu.

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: