Scandal şi jigniri în USL Gorj

Alianţa dintre ACD, formată din PNL şi PC, şi PSD, care a dus la apariţia USL merge în direcţia aşteptată de toţi: scandal şi neînţelegeri. Peneliştii se întreabă cum s-ar mai putea înţelege cu cei de la PSD, având în vedere că discuţiile dintre aliaţi au degenerat mult. Într-o emisiune la Gorj Tv deputatul Vasile Popeangă şi Dian Popescu au ridicat mult tonul astfel că şeful liberalilor a anunţat ruperea protocolului. Totul a pornit de la împărţeala candidaţilor la primării. 33 PNL, 37 PSD ar fi fost discuţia ce a declanşat războiul.

Nici nu s-a uscat cerneala pe protocolul semnat între PSD, PNL şi PC că au şi apărut primele probleme peste care membrii partidelor aliate nu pot trece. Conducerea PNL este decisă să rupă alianţa cu PSD Gorj în cazul în care împărţeala primăriilor din judeţ nu va fi respectată. Liderul liberalilor gorjeni, Dian Popescu, îşi acuză partenerii de alianţă de faptul că nu respectă protocolul. Pesediştii tac mâlc şi susţin că în Săptămâna Mare nu fac nicio declaraţie. Cel care şi-a dat drumul la gură a fost deputatul Vasile Popeangă. Într-o emisiune la Gorj Tv. Popeangă l-a făcut pe Popescu mincinos.

Oricum, Popescu a blocat semnarea protocoalelor în 62 de localităţi, dar viceprimari tot schimbă.

„Ne-am întâlnit la Călinoiu în birou“

Mocirla din ograda USL-ului a ieşit la iveală în urma înţelegerii pe care o au aliaţii cu privire la împărţirea primăriilor din Gorj. „Ne-am întâlnit chiar la Călinoiu în birou şi am vorbit. Am fost şi la Ponta care ne-a întrebat dacă ne-am înţeles şi i-am spus că da. A fost mulţumit de faptul că am căzut la un acord”, susţine Dian Popescu.

În timp liberalii etalează aceste informaţii, social democraţii nu scot un cuvânt, ba mai mult, unii membrii PSD chiar infirmă spusele preşedintelui PNL, printre care deputatul Vasile Popeangă. „Nu există nicio înţelegere de acest gen. Poate a fost o discuţie, dar nimic concret”, susţine acesta. Atitudinea social-democraţilor l-a deranjat la culme pe Dian Popescu, care şi-a dat frâu liber vorbelor şi a scos la iveală faptul că între membrii USL este orice, numai înţelegere nu. „Am crezut că sunt nişte derapaje ale unor membrii PSD, dar de data aceasta îmi dau seama că nu este chiar aşa. atâta timp cât la declaraţii iasă un deputat PSD, purtătorul de cuvânt, iasă lideri destul de importanţi, fac declaraţii cu înţelegerea tacită a PSD”, susţine Dian Popescu.

Supărat, supărat, dar tot schimbă viceprimari

Popescu este supărat şi pentru că nu a pus viceprimar pe nicăieri în timp ce pesedişii au pus. Până acum pesediştii nu au schimbat niciun viceprimar democrat liberal din Gorj. Liberalii nu mai au răbdare cu PSD-iştii şi spun că în cazul în care nu se va respecta protocolul se va merge pe un USL general şi nu total aşa cum îşi propuseseră. Adică, USL-ul general presupune ca între cele trei partide aliate să fie colaborare doar la primăria reşedinţă de judeţ şi la Consiliu Judeţean, în la restul primăriilor să se meargă individual. „Răbdare aş fi avut dacă niciun lider PSD nu ieşea cu declaraţii în presă. Nu PNL-ul a început. A început domnul Pasti cu încălcarea protocolului, l-a urmat domnul Popeangă, iar după aceea a ieşit şi domnul Maioreanu cu Ciprian Florescu. În acest caz nu mai am răbdare. Oricum, în ceea ce mă priveşte îmi voi respecta partea care mi se cuvine din protocol. Voi schimba şi ultimul viceprimar care a rămas neschimbat, iar în ceea ce-i priveşte pe dumnealor, să facă ce vor”, adaugă Dian Popescu, preşedinte PNL Gorj

 „E săptămâna Mare, nu vreau să fac astfel de declaraţii. Poate domnul Dian Popescu a fost supărat, iar la supărare omul spune multe. O să avem întâlnirea USL şi o să punem la punct toate aceste chestiuni”

 Ion Călinoiu, preşedinte executiv PSD Gorj

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: