Ciocea comunică cu Ion Călinoiu prin adrese pe Legea 544

Ion Ciocea, primarul comunei Bustuchin, comunică cu preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Gorj Ion Călinoiu prin adrese pe Legea nr. 544 privind liberul acces la informaţii publice. Primarul a recurs la această metodă pentru a afla dacă Ion Călinoiu are în plan modernizarea Drumului Judeţean Târgu-Logreşti- Alimpeşti. Ion Ciocea a declarat pentru Radio Infinit că şefii judeţului modernizează doar drumuri de sub munte şi le pune în vedere că şi oamenii care locuiesc pe Valea Amaradiei plătesc taxe şi impozite. Tot mai multe voci spun că Ion Călinoiu nu mai este agreat pentru un nou mandat la Consiliul Judeţean. Atacurile din interiorul partidului par să confirme acest lucru.

Comunicare zero între edilul din Bustuchin Ion Ciocea şi preşedintele Ion Călinoiu. Pentru a afla dacă Drumul Judeţean Târgu-Logreşti- Alimpeşti este prins în planul de modernizări al CJ Gorj Ion Ciocea a recurs la trimiterea unei adrese oficiale, dat fiind faptul că nu a primit nici un răspuns de la funcţionarii instituţiei. Primarul spune că este mereu întrebat de oamenii din comună ce se întâmplă cu acest drum şi nu ştie ce să le spună. „Este o adresă pe care am transmis-o pe mail domnului Călinoiu cu privire la Legea 544 privind liberul acces la informaţii pentru a mi se spune ce se întâmplă cu acest drum, dacă e prins în vreun program. La telefon este ocupat, iar băieţii dumnealui nu au dau un răspuns care să mă mulţumească”, a declarat primarul Ion Ciocea.

Ion Călinoiu spune că nu a avut nicio discuţie cu primarul din Bustuchin pe această temă şi nu a primit nicio adresă pentru a furniza vreo informaţie legată de drumul de pe Valea Amaradiei. Mai mult decât atât, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj recunoaşte că reabilitarea drumului cu pricina nu este cuprins în nici un proiect deoarece trebuie mai întâi făcute hărţile de risc. „Eu până acum nu sunt în posesia vreunei cereri pe legea 544 privind liberul acces la informaţii din partea domnului primar. Cu mine nici nu a stat la discuţii pe tema aceasta. În această zonă infrastructura rutieră se realizează pe programe investiţionale indiferent de sursa de finanţare numai după ce întocmim foarte clar hărţile de risc”, susţine Ion Călionoiu.

CJ Gorj nu a realizat nici hărţile de risc

Primarul Ciocea este surprins de cele declarate de Ion Călinoiu şi îi transmite că hărţile de risc trebuiau întocmite de cinci ani de zile, de când au avut loc alunecări de teren în zonă. „Trebuia să o facă de cinci ani. Eu am o adresă prin care spune că Consiliul Judeţean şi Prefectura va face demersuri pentru obţinerea fondurilor necesare pentru a face o hartă de risc pentru zona Roşia, Bustuchin şi aşa mai departe. O să o caut şi o să o pun la dispoziţie dacă nu mai ştie. Alunecările de teren sunt din 2005-2006, nu sunt de acum. Eu mi-am făcut datoria, o să cer şi eu scris pentru a informa cetăţenii pentru că este drum judeţean. Dacă era drum comunal eram proprietarul lui şi răspundeam în faţa cetăţenilor”, declară Ion Ciocea. Edilul din Bustuchin se arată foarte supărat că fondurile pentru drumuri sunt folosite doar pentru drumuri de sub munte, fără să se ţină cont că şi oamenii din Bustuchin sunt plătitori de impozite şi taxe. „Au făcut toate drumurile, de sub munte, prin munţi şi numai în zona noastră Bustuchin –Roşia de Amaradia nu se vrea să se facă. Şi ei sunt cetăţeni, şi ei plătesc taxe şi impozite şi ei trebuiau băgaţi în seamă. Eu nu am nimic cu domnul Călinoiu, dar nici aşa, să nu fim băgaţi în seamă sau să facă numai promisiuni. Doresc ca şi oamenii din zonă să aibă drumuri bune ca şi alţii sau poate ca şi dumnealui pe unde stă”, i-a transmis Ion Ciocea preşedintelui CJ Gorj.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: