Pedepse pentru delapidările de la Ocolul Silvic Turceni

Foștii angajați ai Ocolului Silvic Turceni, trimiși în judecată anul trecut, după ce au și trecut un pic prin arestul Poliției, au fost condamnați la sfârșitul săptămânii trecute, Judecătoria Târgu Jiu pronunțând primul verdict în privința lor.

Gestionarul șef, contabilul și casierii unității au băgat adânc mâna în banii Ocolului Silvic, anchetatorii descoperind un prejudiciu pentru care acum instanța a dispus recuperarea lui de la inculpați. Astfel, pedeapsa cea mai mare a primit-o Elena Fota, arestată preventiv pentru câteva luni și lăsată ulterior sub control judiciar, ea primind din partea magistraților 4 ani de închisoare, la care judecătorii au mai adăugat un an, având în total de executat 5 ani. O altă angajată de aici, Elena Negreanu, a primit și ea 3 ani de închisoare, la care magistrații au mai adăugat un spor de 4 luni, având de executat, în total, 3,4 ani de pușcărie.

Un alt inculpat, Petre Rusu, a primit 2 ani și 10 luni, executarea pedepsei fiind suspendată și înlocuită cu un termen de încercare de 3 ani, timp în care inculpatul va trebui să și muncească în folosul comunității. „Impune inculpatului Rusu Petre să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. (…) pe parcursul termenului de supraveghere inculpatul Rusu Petre va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, obligaţie ce se va executa în cadrul Primăriei Turceni”, se arată în decizia instanței.

De asemenea, un alt inculpat din dosar, Nicolae Iovu, a fost și el condamnat la doi ani, executarea pedepsei fiind înlocuită cu un termen de supraveghere de doi ani și jumătate. Și, în plus, bărbatul are de prestat și el muncă în folosul comunității, obligaţie ce se va executa în cadrul Primăriei Tg-Jiu sau DGASPC Gorj.

În ceea ce privește daunele, magistrații au decis ca inculpații să achite prejudiciul pe care l-au creat unității, care depăşeşte un milion de lei. „Admite în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă RNP-ROMSILVA-Direcţia Silvică Gorj prin Ocolul Silvic Turceni şi obligă în solidar inculpaţii Rusu Petre, Fota Elena şi Iovu Nicolae la plata către partea civilă a sumei de 184.699, 99 lei, obligă în solidar inculpaţii Negreanu Elena, Fota Elena şi Iovu Nicolae la plata către partea civilă a sumei de 416,888, 40 lei, obligă în solidar inculpaţii Fota Elena şi Iovu Nicolae la plata către partea civilă a sumei de 606.359,31. Anulează înscrisurile false. În temeiul art. 274 alin.1 C.P.P. obligă pe inculpatul Rusu Petre la plata către stat a sumei de 3500 lei, pe inculpata Fota Elena la plata către stat a sumei de 3800 lei, pe inculpatul Iovu Nicolae la plata către stat a sumei de 3500 lei, pe inculpata Negreanu Elena la plata către stat a sumei 3200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare”, se mai arată în decizia instanței, decizie ce poate fi contestată în termen de zece zile cu apel.

Vizualizări: 255

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: