Pedepse simbolice pentru traficaţii de droguri din licee

Magistraţii gorjeni au condamnat mai mulți tineri implicați în traficul de droguri, pe care procurorii DIICOT i-au trimis în judecată după o serie de percheziții efectuate în decembrie 2015 în Gorj, Mehedinți, Hunedoara și București, gruparea fiind acuzată la vremea respectivă că își racola clienții în special din rândul elevilor de la Colegiul Național Tudor Vladimirescu Târgu Jiu.

 Nu mai puțin de 14 inculpați au așteptat verdictul instanței, printre aceștia fiind și Mihai Alexandru Udriștioiu, olimpic și elev la momentul comiterii faptelor la Liceul Teologic din municipiu. El a primit o pedeapsă de 2 ani și 8 luni, executarea fiind suspendată și înlocuită cu un termen de încercare de 4 ani, timp în care trebuie să presteze 80 de zile de muncă în folosul comunității.

Unul dintre liderii grupării respective a fost însă Cristian Constantin Sporea, zis „Dan”, care a primit 1 an și 6 luni pentru constituirea unui grup infracțional organizat, iar pentru trafic de droguri a fost pedepsit cu 2 ani și 6 luni. Ambele pedepse au fost contopite în una de 3 ani, a cărei executare a fost suspendată și înlocuită cu un termen de încercare de 4 ani, timp în care trebuie să presteze 120 de zile de muncă în folosul comunității la Primăria Târgu Jiu.  O pedeapsă de 3 ani cu suspendarea executării acesteia pe un termen de încercare de 4 ani a fost dispusă de instanță și pentru Dragoș Voicu, obligat de asemenea la 120 de zile de muncă în folosul comunității. Același gen de pedeapsă a fost dat de judecători și pentru Leonard Vlădulescu, Tiberius Groza, zis „Morsă”, Florian Laurențiu Turbatu, zis „Vulturul”, Alexandru Camil Ilașcu, o pedeapsă de 1 an și 5 luni cu termen de încercare de 4 ani fiind dispusă pentru George Ioan Mijea, el și amicii săi trebuind să presteze câte 80 de zile de muncă în folosul comunității.

O pedeapsă mai mică, de 1 an și 4 luni, înlocuită cu un termen de încercare de 4 ani, a fost dispusă pentru Ionuț Cristian Dumitru, zis „Pascolo”, o pedeapsă de 1 an și 7 luni fiind dispusă pentru Gheorghe Marian Cazacu, zis „Broască” sau „Nini”, termenul de încercare fiind și în cazul său de 4 ani, ambii trebuind să presteze 80 de zile de muncă în folosul comunității. O pedeapsă identică a fost dată și pentru Tiberiu Mălăncuș, zis „Aburel”, singurul care are șanse să stea după gratii fiind Leonard Cosmin Ciuclea, pentru el fiind dispusă o pedeapsă de 3 ani și 2 luni. Un minor implicat în dosar a fost pedepsit de către magistrați cu „măsura educativă a consemnării la sfârşit de săptămână, prevăzută de art. 119 C.pen., pe o perioadă de 8 (opt) săptămâni”, a decis instanța.

Magistrații au dispus distrugerea cantităților de droguri pe care anchetatorii le-au găsit asupra inculpaților în momentul efectuării descinderilor ce au dus la reținerea și arestarea preventivă a lor pentru diverse perioade de timp, în prezent toți fiind sub control judiciar. Verdictul magistraților îi mai obligă pe inculpați la plata a câte 4000 de lei cheltuieli judiciare către stat, Ciuclea fiind singurul care are de achitat 6000 de lei, sentința Tribunalului Gorj nefiind una definitivă.

Vizualizări: 893

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: