Penalii din „Lotul Transalpina”, zburați din CNADNR

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România s-a delimitat categoric de foștii șefi pe care i-a avut în perioada 2009-2010 prin Gorj și Dolj și care au ajuns să dea cu subsemnatul pe la DNA pentru cum nu au asfaltat Transalpina.

Contractele de muncă ale celor care au devenit deja inculpați în dosarul finalizat săptămâna trecută cu un rechizitoriu au fost suspendate până la pronunțarea de către instanță a unui verdict final, fiind puțin probabil ca peste câțiva ani, când se va cunoaște acel verdict, cei în cauză să mai revină pe posturile pentru care acum au probleme penale. Decizia suspendării a fost luată, susțin surse oficiale, chiar de directorul general Narcis Neaga, acum acestuia rămânându-i ingrata misiune de a găsi un constructor care, odată cu venirea verii, să se apuce de treabă pentru că la Transalpina mai e mult de muncă, în lipsa unui constructor șoseaua riscând să devină un al doilea DN 66 din Gorj, deși, în ultima vreme între Târgu Jiu și Bumbești Jiu asfaltul începe să fie turnat într-un ritm mulțumitor pentru șoferii care de ani de zile așteaptă să nu își mai rupă mașinile în gropi.

Rechizitoriul Direcției Naționale Anticorupție în dosarul Transalpina vizează mai mulți foști șefi ai Secției Drumuri Craiova, dar și pe fostul șef de la Gorj al Secției Drumuri Naționale, Ion Dina fiind diriginte de șantier, alături de colegul său Marian Tudor, din Bănie. Fostul director adjunct cu investițiile, Constantin Șerban, are calitatea de inculpat în acest dosar, la fel ca și colegii săi Ștefan Brânaru, fost director tehnic adjunct, Luchian Toma Panduru, responsabil cu derularea contractului, Mihai Adrian Radu, șef cu reparațiile capitale, și Ștefan Radu, al Biroului Investiți din cadrul Direcției Regionale Drumuri și Poduri Craiova. Firma Romstrade a fost și ea trimisă în judecată în acest dosar, alături de fostul său patron, Nelu Iordache, și de Nicolae Dorel Mircea, fost director Departamentul Analiză – Decontări. Procurorii DNA spun că inculpații au închis ochii și au decontat lucrări neefectuate în vârful muntelui, în 2009- 2010, prejudiciul estimat de anchetatori fiind de aproape 23 de milioane de lei. Suma a fost recuperată pe parcursul cercetărilor, Iordache nefiind la primul dosar penal în care este anchetat. Novici în chestiunile penale sunt doar „partenerii” săi de la DRDP Craiova, inclusiv gorjeanul Ion Dina.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: