Pensie de aproape 30 de mii de lei în Gorj

Peste 100 de gorjeni primesc pensii speciale. Sume substanțiale intră în buzunarele mai multor foști magistrați, grefieri sau aviatori. Cea mai mare pensie care este încasată lunar în Gorj este de aproape 30 de mii de lei. La polul opus, sunt zeci de mii de gorjeni care nu primesc nici 700 de lei în fiecare lună.

Cele mai multe pensii de serviciu merg către foști magistrați ori judecători. Mai este, în Gorj, și un fost aviator care primește o pensie frumușică. În jur de 10 mii de lei încasează în fiecare lună și câteva persoane care au lucrat la Curtea de Conturi.

„Sunt mai multe categorii care beneficiază de aceste pensii de serviciu. Noi avem 120 de magistrați și grefieri, 14 persoane care au lucrat la Curtea de Conturi, un aviator și un judecător la Curtea Constituțională. Cea mai mare pensie din județul Gorj este de 260 de milioane de lei vechi, pensia netă. Pensia brută este 10.942 de lei pentru cei care ies la pensie de la Curtea de Conturi. La nivel de țară, sunt 9.312 din care peste 5.000 sunt judecători și magistrați”, a spus Ioana Talău, directorul Casei Județene de Pensii Gorj, la Sud FM.

În schimb, cea mai mică pensie din Gorj este, în prezent, de 640 de lei.

Vizualizări: 6,528

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: