Avertisment: Există riscul să nu fie oameni să descarce cărbunele

Semnal de alarmă din partea directorului Minprest. Există riscul să nu fie oameni să descarce vagoanele de cărbune. Avertismentul vine după ce societatea se chinuiește de luni de zile să ocupe în jur de 20 de posturi pe acest sector, dar nu este nimeni interesat de ele. Motivul: salariul extrem de mic în comparație cu munca depusă.

În prezent, cei care descarcă vagoanele, în zona Craiova, primesc salariul minim pe economie. Netul este de 1.300 de lei. Deloc atractiv, iar așa se explică și lipsa de interes pentru posturile scoase la concurs în repetate rânduri. “Nu o să mai putem să-i ținem pe cei care se ocupă de activitatea de descărcare cărbune pe Craiova atâta timp cât salariul în construcții este 3.000 de lei și rămân cu 2.300 de lei în mână. O să fim puși în situația să nu putem să ocupăm locurile de muncă pentru că nu vine nimeni pe salariul acesta. Acum este 2.080 lei și rămân cu 1.300 de lei în mână în condițiile în care, în construcții, rămân cu 2.300 în mână și nu hămălesc ca acolo”, a explicat, la Radio Accent, directorul Minprest, Gabriel Giorgi.

Șeful Minprest încearcă să convingă oficialii Complexului Energetic Oltenia să ofere bani mai mulți pentru acest sector de activitate. În caz contrar, cu salariile pe care le pun acum la dispoziție riscă să se confrunte cu o lipsă a forței de muncă și mai acută: „O să avem o problemă cu forța de muncă. Cred că sunt undeva la 15 – 20 de locuri care nu sunt ocupate pe acest sector pentru că există riscul să nu fie oameni care să descarce vagoanele de cărbune și se muncește mult și în condiții grele”.

Vizualizări: 3,495

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: