Pensii mai mici în județul Dolj

Premierul Ludovic Orban spune că, în judeţul Dolj, au fost distribuite pensii la nivelul celor de dinainte de 1 septembrie, dată de la care a crescut punctul de pensie, considerând că această situaţie este inacceptabilă.

El a cerut ca la Ministerul Finanţelor şi la Ministerul Muncii să fie făcute verificări pentru a se vedea cui aparţine această greşeală, CEC-ului sau Casei Judeţene de Pensii.

“Din informaţiile mele, în judeţul Dolj, au fost distribuite pensii la nivelul pensiilor de dinainte de 1 septembrie, pensiile distribuite prin CEC. Astea sunt situaţii care sunt inacceptabile cu atât mai mult, cu cât după creşterea punctului de pensie la 1 septembrie o dată s-au plătit pensiile majorate, se ştia foarte bine care este cuantumul pensiilor după creşterea punctului de pensie de la 1 septembrie şi e cam ciudat că în luna noiembrie pensiile se dau la cuantumul de dinainte de…Iar asta a alimentat o întreagă campanie a PSD-ului: «Vedeţi, iată, PNL taie pensiile». E chestiune care aparţine fie Casei de Pensii, fie CEC-ului”, a declarat Orban, joi, într-o conferinţă de presă.

Premierul a precizat că a cerut verificări pentru lămurirea acestei situaţii.

Vizualizări: 1,399

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: