Biserică monument istoric, reabilitată cu bani de la bugetul local

O biserică de peste 200 de ani din comuna Urdari este reabilitată cu bani de la bugetul local. Lăcaşul de cult a fost declarat monument istoric, iar valoarea totală a investiţiei se ridică la 760.000 de lei. Lucrările aici au început în urmă cu trei ani şi sunt aproape de finalizare.

Atunci când s-a făcut proiectul pentru biserică, în conturile primăriei din Urdari intrau sume considerabile de bani de la carierele din zonă, numai că acum situaţia nu mai este aceeaşi. Din acest motiv lucrările au fost întârziate. "Vreau să vă spun că noi am început să lucrăm la biserica aceasta de acum trei ani. Când ne-am apucat primeam de la minerit cam 220.000 de lei pe lună. La scurt timp de la începerea lucrărilor situaţia s-a schimbat, iar suma care intra în cont a scăzut la 70.000 de lei. E mai puţin de jumătate. Noi terminam până acum, dar asta a fost situaţia. S-au băgat aici, de la bugetul local, până acum 360.000 de lei", a declarat primarul din Urdari, Mihai Calotă.

Cel mai probabil biserica Sfântul Nicolae va fi gata anul viitor. "Este biserica monument istoric din Urdari şi are peste 200 de ani. Mai avem acoperişul de făcut şi încă ceva, dar sperăm că la anul să o dăm gata. Este bine totuşi că aici se ţin slujbe. Nu a fost deloc închisă pe perioada în care s-au făcut lucrările", a mai spus primarul din Urdari.

Vizualizări: 1,521

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: