Pensionarii au protestat în faţa Prefecturii

Aproximativ 30 de persoane au pichetat ieri sediul Prefecturii Gorj. Bătrânii se plâng că nu mai fac faţă greutăţilor cu pensiile foarte mici. Ajunşi la capătul răbdării pensionarii din judeţul Gorj au ieşit ieri în stradă.

Aproximativ 30 de persoane  au pichetat sediul Prefecturii nemulţumiţi de viaţa grea pe care o duc din pricina banilor puţini şi parcă fără valoare. „Ce să fac eu cu pensia pe care o am? S-au lăudat că ne măresc pensia şi mi-au mai pus doar 100 de mii de lei vechi. Nu am bani de medicamente, vine iarna şi  nu am cu ce plăti căldura. Ar trebui să mor pentru că nu am cu ce să mai trăiesc”, ne mărturiseşte una dintre pensionarele care s-au aflat în faţa Prefecturii. Cu toate acestea, pensionarii nu cred că o să rezolve mare lucru prin aceste forme de protest. „Nu o să ne dea nouă nimic, indiferent de ce o să facem. O să bage tot la ei în buzunar aşa cum au făcut până acum”, declară un alt vârstnic aflat în faţa Prefecturii.

Pe lista solicitărilor bătrânilor se află mărirea numărului de medicamente în listele compensate, mărirea numărului de bilete de tratament, modificarea punctului de pensie aşa cum s-a stabilit iniţial cu 45% din salariul brut.

Singura speranţă a pensionarilor gorjeni pare să fie dezbaterea de mâine de Bruxelles, când se va fi discutată problema pensiilor. „Maine are loc la Bruxelles întâlnirea Federaţiilor Naţionale care sunt afiliate la Federaţia Europeană a Pensionarilor. Vor fi puse în discuţie şi aspecte legate de calitatea vieţii pensionarilor, asigurarea drepturilor, prestigiului şi demnităţii pensionarilor”, declară Radu Petrescu, preşedintele Ligii Pensionarilor din Gorj.

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: