Pensionarii gorjeni, nemulţumiţi de legea pensiilor

Pensionarii gorjeni şi-au spus nemulţimurile parlamentarilor gorjeni în cadrul unei întâlniri organizate la sediul Prefecturii Gorj. Aceştia s-au plâns de faptul că pensiile lor s-au redus foarte mult, iar traiul zilnic s-a îngreunat. Din cauza lipsei banilor aceştia nu îşi mai pot procura nici medicamentele necesare.

La iniţiativa pensionarlor din judeţ, care sunt preocupaţi să afle mai mult despre legea unitară a pensiilor, au răspuns Ion Ruşeţ, Toni Mihail Greblă, Mugurel Surupăceanu, Vasile Popeangă şi Dan Ilie Morega. Cea mai disputată problemă a fost valoarea punctului de pensie. „Ne-am întâlnit cu parlamentarii pentru a le aduce la cunoştinţă nemulţumirile noastre şi cum văd aceştia soluţionarea problemelor noastre.  Mă refer la punctul de pensie care ar trebui să fie 45% din salariul mediul brut pe economie şi care este de 37%. Vrem să ştim cum vor crea locuri de muncă şi cum vor creşte salariul pentru un nivel de trai decent”, spune Ion Iacobescu, reprezentantul pensionarilor din Gorj.

Pensionarea pe caz de boală s-a făcut ilegal

În opinia senatorului Toni Greblă adoptarea legii pensiilor va însemna diminuarea tuturor pensiile din România. „Dacă acest proiect va fi adoptat toate pensiile din România vor fi reduse, unele foarte mult, unele mult. Nu va rămâne nicio pensie aşa cum este în prezent şi este vorba de cinci milioane de pensii”, spune senatorul Toni Greblă. De asemenea, Dan Ilie Morega cere verificarea pensionărilor pe caz de boală, care s-au făcut ilegal. „Nu vom fi de acod cu scăderea punctului de pensie şi vom respecta legea care a fost elaborată anterior. De asemenea, pensiile militarilor, diplomaţilor şi a judecătorilor nu să intre în categoria celor favorizaţi, dar trebuie să existe o diferenţiere. Cred că a fost o indisciplină crasă prin pensionarea pe caz de boală a multor cetăţeni. Să se verifice modul de pensionare a unor care s-a făcut în mod ilegal”, afirmă Dan Ilie Morega.

Vizualizări: 75

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: