Pensionarii militari au reclamat PSD la Ministerul Apărării

Mai mulţi pensionari militari au reclamat la Ministerul Apărării faptul că au primit acasă scrisori electorale din partea lui Mircea Geoană, în care erau trecute datele lor personale, ce ar fi trebuit să fie confidenţiale. Ziarul Pandurul a semnalat zilele trecute un astfel de caz, gorjeanul Halarambie Stegaru plângându-se de faptul că armata a ajuns la picioarele politicienilor. Pensionar militar fiind, Stegaru nu a fost nemulţumit de primirea scrisorii, ci de faptul că pesediştii ştiau cu ce grad s-a pensionat, ştiau noua lui adresă şi alte date despre care spunea că ar fi fost normal să fie confidenţiale.

Faptul s-a petrecut peste tot în ţară, astfel că mai mulţi rezervişti s-au plâns Ministerului Apărării. Unul dintre destinatarii scrisorii este căpitanul Andrei Văcaru, fost ofiţer de relaţii publice la Batalionul 32 Infanterie “Mircea” din Timişoara. Ofiţerul în rezervă consideră că "folosirea bazelor de date ale unei instituţii militare în scopuri electorale este ilegală şi nedemnă pentru un viitor "Comandant Suprem".

Ministrul Apărării, Mihai Stănişoară a ordonat, marţi, efectuarea unei anchete interne pentru clarificarea modului în care sunt gestionate bazele de date ale personalului în rezervă din MApN, după ce rezerviştii au primit acasă scrisori electorale în numele lui Mircea Geoană. "Bazele de date privind evidenţa militarilor în rezervă sunt gestionate după reguli stricte de către structurile specializate ale MApN. Informaţiile conţinute de aceste baze nu pot fi accesate şi utilizate de persoane neautorizate", informează ministerul.

Vizualizări: 83

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: