Pensiune din Gorj, premiată la Târgul Naţional de Turism

Judeţul Gorj nu a trecut neobservat la Gala Premiilor „Margareta de Aur” Ediţia a IX-a şi Gala Premiilor „Voyage, Voyage”, evenimente organizate în cadrul Târgului Naţional de Turism, care a avut loc la Bucureşti la sfârşitul săptămânii trecute. O pensiune din Turcineşti a câştigat Premiul Special pentru păstrarea tradiţiilor. Este vorba despre Casa Cartianu, care la mai puţin de o jumătate de an de la finalizare a reuşit să atragă atenţia datorită arhitecturii sale ce păstrează un aer boieresc tipic culelor gorjeneşti. Proprietarii pensiunii spun că investiţia se ridică la aproximativ 400 de mii de euro, din care 200 de mii de euro sunt fonduri de la Uniunea Europeană.

Pensiunea „Casa Cartianu” din Turcineşti a obţinut la Târgul Naţional de Turism Premiul Special pentru păstrarea tradiţiilor, fiind singura din judeţul Gorj premiată în cadrul evenimentelor organizate week-endul trecut la Bucureşti. Deşi a fost inaugurată de aproximativ o jumătate de an, pensiunea a reuşit să impresioneze datorită arhitecturii sale. Proprietarii pensiunii spun că premiul  obţinut la Bucureşti reprezintă o onoare pentru ei, mai ales că vine la o perioadă foarte scurtă de timp de la finalizarea investiţiei. „Arhitectura pensiunii este asemănătoare culei, Muzeului „Casa Cartianu”, situat în apropierea pensiunii. Cred că am atras atenţia datorită faptului că a fost amenajată rustic, inclusiv mâncarea fiind specifică zonei Olteniei. Mobilierul de lemn masiv şi întreaga amenajare a camerelor păstrează acel aer boieresc tipic culelor gorjene”, a declarat Tudor Cartianu, proprietar.

Pensiunea a fost construită cu finanţare FEADR prin PNDR, Măsura 313. Potrivit lui Tudor Cartianu, proiectul a fost depus în anul 2008, însă până a putea fi dată în folosinţă construcţia au trebuit să treacă 4 ani, cel mai mult timp fiind pierdut din cauza birocraţiei. „Valoarea eligibilă a proiectului este de 400 de mii de euro, din care 200 de mii de euro reprezintă fonduri europene. În anul 2008 am depus proiectul, iar până la finalizarea investiţiei au trecut 4 ani. A fost foarte multă birocraţie în acest interval, însă am reuşit să ne descurcăm”, a menţionat Tudor Cartianu. Eforturile familiei Cartianu sunt pe deplin răsplătite întrucât pensiunea este căutată atât de români, cât şi de străini. „Week-endul trecut am cazat 4 persoane din Italia, 6 persoane din Ungaria şi 2 persoane din Turcia. Turiştii au venit în Gorj pentru a participa la un proiect privind obiectivele turistice. Aceştia au vizitat şi muzeul din apropiere. Am inclus deja pensiunea în circuitul turistic şi ne bucurăm că suntem căutaţi”, a declarat Tudor Cartianu.

DESCRIERE

Pensiunea este clasificată la 3 margarete, însă finisajele şi dotările o recomandă la 4 margarete. „Casa Cartianu” are o capacitate de 12 locuri, în 6 camere matrimoniale sau twin. Fiecare cameră dispune de grup sanitar, TV cu cablu şi Internet Wireless.

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: