Performanţe ale elevilor sportivi de la LPS Târgu Jiu

Conducerea Liceului cu Program Sportiv (LPS) din Târgu Jiu a făcut un bilanţ la final de an şcolar, dar şi de sezon competiţional. Concluzia a fost că elevii sportivi din cadrul unităţii şcolare au înregistrat rezultate foarte bune la toate disciplinele sportive: fotbal, handbal şi atletism.

La disciplina fotbal, la finalul sezonului regulat al campionatelor naţionale de juniori republicani A şi B, echipa de juniori republicani A, pregătită de profesorul Corneliu Tigveanu, s-a clasat pe locul 9. Remarcabilă a fost prestaţia echipei de juniori B republicani, pregătită de profesorul Constantin Cojocaru, care a terminat sezonul pe poziţia a 3-a. Este o grupă de sportivi cu care conducerea LPS Târgu Jiu se mândreşte şi pe care se bazează în viitor. În ceea ce priveşte juniorii care au participat în campionatele organizate de Asociaţia Judeţeană de Fotbal Gorj, echipa pregătită de profesorul Cosmin Cernitoiu, la juniori C, a terminat sezonul regulat pe locul 5. Echipa pregătită de profesorul Gabriel Răscol la juniori D a terminat pe locul 5 De precizat este faptul că micii fotbalişti din această echipă au jucat cu un an sub nivelul de vârstă al categoriei respective. Echipa pregătită de Valentin Tîlvescu a terminat sezonul regulat la juniori E pe locul I, devenind campioană judeţeană, participând mai departe la faza de zonă care a avut loc la Arad, unde a fost aproape de calificarea la turneul final.
La fiecare disciplină sportivă au fost înregistrate rezultate bune de către elevii sportivi ai Liceului cu Program Sportiv din Târgu Jiu. Conducerea liceului s-a arătat mulţumită de performanţele tinerilor din unitate. "Într-adevăr ne aflăm la final de an şcolar, la final de sezon competiţional pentru absolut toate echipele noastre participante în competiţiile în care au fost înscrise, organizate de Federaţia Română de Fotbal, handbal, atletism şi de asociaţiile judeţene ale ramurilor sportive menţionate anterior. Competiţiile s-au încheiat, suntem mulţumiţi de rezultatele obţinute", a declarat profesorul Valentin Tîlvescu, directorul adjunct al LPS Târgu Jiu.

Performanţe la handbal
Şi la disciplina handbal echipele de sportivi ale LPS Târgu Jiu au înregistrat rezultate bune în sezonul competiţional care s-a încheiat. Juniorii 1, echipa de băieţi pregătiţi de profesorul Adrian Gorun, au câştigat sezonul regulat, obţinând locul I, într-o serie în care au concurat cu sportivi din Reşiţa, Alba Iulia, Craiova, Timişoara, Sibiu, Lugoj și Arad. În sezonul trecut echipa a fost vicecampioană națională, iar de această dată s-a clasat pe locul IV la turneul semifinal. Totodată, echipa de juniori 2 masculin pregătită de profesorul Bogdan Chepea a terminat sezonul regulat pe locul V. Echipa de juniori 2 seria feminin, pregătită de profesorii Daniela Săvulescu și Nicolae Lăscăteu, s-a clasat pe locul VII. La juniori 3 masculin, echipa pregătită de profesorul Mihaela Dumitru, a terminat pe locul IV în sezonul regulat, s-a calificat la turneu semifinal unde de asemenea a terminat pe locul IV.
Echipa de juniori 3 feminin, pregătită de profesorul Nicolae Lăscăteu, a terminat sezonul regulat pe locul IV, calificându-se la turneul semifinal unde a terminat pe locul IV. Este o echipă de perspectivă a LPS Târgu Jiu în handbalul feminin, la nivel de junioare.

Rezultate remarcabile și la atletism
Elevii sportivi de la Liceul cu Program Sportiv din Târgu Jiu au avut rezultate bune și la atletism. În Campionatul Național, etapă finală juniori 2 masculin, sportivul Alin Mihail Totolin a obținut locul 11, iar în proba de 1500 metri, etapa 1, din Campionatul Național juniori 2 s-a clasat pe locul 7. În ceea ce privește proba de 2000m obstacole, sportivul Marian Nicolae Dumitrescu a ocupat poziția a 3-a în clasamentul Campionatului Național Juniori 2, etapa 1. De asemenea, la Campionatul Național juniori 2 etapa 1, la proba de 3000m s-a clasat pe poziția a 3-a.
La Campionatul Național Școlar, etapa finală, sportivul Marian Nicolae Dumitrescu s-a clasat pe poziția a 2-a la proba de 2000m obstacole și pe locul 5 la 3000 m plat. La Campionatul Național (de sală), etapa finală juniori 2, a obținut locul 7 la proba de 3000m. În ceea ce privește Campionatul Național juniori 3, etapa I, care s-a desfășurat la Pitești în luna mai, la proba 800 m feminin, sportiva Andreea Cerasela Chivoiu a ocupat locul 4. La proba de 1500m feminin, tot Andreea Cerasela Chivoiu s-a clasat pe locul 5. Toți sportivii menționați anterior, cu rezultate la disciplina atletism, au fost pregătiți de profesorul Laurențiu Ciobanu.

Galerie foto





Vizualizări: 873

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: