Periniţa la Poarta Sărutului

Obiceiuri de Dragobete, recitaluri de muzică folk, concert de muzică populară şi Periniţa la Poarta Sărutului. De toate acestea vor avea parte târgujienii în ziua de 24 februarie. Din cauza crizei, Dragobetele a fost organizat cu cheltuieli simbolice.

Dragobetele, organizat în Parcul Central, va debuta, mâine, în jurul orelor 16, cu vernisarea expoziţiei de caricatură. „Iubire, iubire…” şi cu lansarea volumului II al broşurii “…de Dragobete”. Peste 300 de broşuri, care prezintă însemnătatea acestei sărbători pentru români, vor fi distribuite gratuit în zona platoului Porţii Sărutului. Tot în Parcul Central vor concerta artiştii de muzică populară: Sica Rusu-Durlai, Victor Tiţa, Ion Drăgan, Liliana Ciochină, Maria Corlan Mischie, Maria Mărăcine, Violeta Cojocaru, Carmen Sarcină etc. Începând cu orele 16 vor fi prezentate obiceiuri de Dragobete cu ansamblurile “Roua” din Cloşani şi “Tisa” din Tismana. La orele 18, la Poarta Sărutului, târgujienii vor putea juca Periniţa. Seara se va încheia cu recitaluri de muzică folk susţinute de Dan Vană, Pompiliu Ciolacu junior, Trupa “Strunga” a Palatului Copiilor şi Grupul Sideral al Şcolii Populare de Artă.

Dragobete de criză

Dragobetele, din acest an, a fost organizat de către Şcoala Populară de Artă cu cheltuieli simbolice. “Pentru Dragobetele din acest an s-au cheltuit foarte puţini bani. Transportul formaţiilor de la domiciliul la Târgu Jiu se va face cu microbuzele şcolare, pe cheltuiala primăriilor. Singurele cheltuieli sunt cele legate de tipărirea broşurii, care se va distribui gratuit, şi cele privind curentul electric. La acestea se adaugă şi onorariul, simbolic de aproximativ 400 de lei, al solistului Dan Vană. Chiar dacă este unul de criză, sperăm ca Dragobetele să fie la fel de relevant ca şi Ziua Îndrăgostiţilor”, a declarat Viorel Gârbaciu, directorul Şcolii Populare de Artă.

Vizualizări: 95

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: