Huidu depune azi plângere împotriva Primăriei

Omul de afaceri Dumitru Huidu dă azi Primăria în judecată pentru că nu i se permite să înceapă lucrările la parcarea supraetajată în zona Pieţei Centrale. Fostul senator afirmă că va cere daune cominatorii de 500 de lei pentru fiecare zi în care nu-i este pus la dispoziţie terenul.

Acesta declară că de mai bine de un an de zile aşteaptă ca municipalitatea să îşi onoreze promisiunile şi să îi pună la dispoziţie terenul pe care el doreşte să ridice o parcare supraetajată, dar şi noi spaţii comerciale în zona Pieţei Centrale. Huidu afirmă că eventualele daune nu vor intra în contul său, ci în cel al municipalităţii, pentru ca primarul Florin Cârciumaru să fie obligat să ducă la îndeplinire hotărârea de Consiliu Local prin care firma sa se poate apuca de construirea noii parcări.

"Am optat pentru această formă de daune pentru că ele nu vin direct la mine, ci merg la bugetul local, iar judecătorul care se va ocupa de plângerea mea nu va avea de luat o decizie foarte grea. Eu cer doar să mi se pună la dispoziţie terenul ca să pot să mă apuc de investiţie. A trecut mai bine de un an de zile şi nu s-a întâmplat nimic în acest sens, iar dacă nu clarific lucrurile cât mai repede în această primăvară voi fi nevoit să constat că 2010 va trece degeaba pentru mine. Astăzi merg şi depun plângerea şi sper ca primarul să fie condamnat la plata a 500 de lei pentru fiecare zi de întârziere. Este ultima soluţie pe care o am legal la dispoziţie ca să pot să încep odată lucrările. Primăria nu a respectat hotărârile Consiliului Local şi acum trebuie să apelez la această modalitate ca să-i oblig să îşi respecte propriile angajamente", spune omul de afaceri, care dă asigurări că dispune şi de cele câteva milioane de euro pe care a anunţat anterior că le va investi în parcarea din Piaţa Centrală.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: