Permisele de conducere şi certificatele de înmatriculare vin prin poştă

Începând de ieri, permisele auto şi certificatele de înmatriculare ale autovehiculelor vor fi trimise prin poştă. În felul acesta deţinătorii acestor documente nu vor mai fi nevoiţi să stea la cozile interminabile de la ghişee decât atunci când îşi depun dosarul pentru obţinerea permisului de conducere, şi a certificatului de înmatriculare sau atunci când doresc să le schimbe. Gorjenii primesc la domiciliu actele în termen de cel mult 15 zile.
 Permisele de conducere şi certificatele de înmatriculare vor fi expediate de acum încolo deţinătorilor prin poştă. Termenul de livrare este de cel mult 15 zile, iar dacă după acest termen actul nu a ajuns la solicitant, din diverse motive , se va emite gratuit un alt exemplar. Prin punerea în aplicare a acestui proiect, fiecare deţinător de permis de conducere sau certificat de înmatriculare, fie că locuieşte în mediul rural sau urban nu mai depinde de programul ghişeelor de eliberare a actelor şi nici nu mai este nevoit să se deplaseze la sediul Serviciului de Permise şi Înmatriculări, decât atunci când îşi depune dosarul.
 În felul acesta se vor evita cozile interminabile şi aglomeraţia de la ghişee. Totodată lucrătorii de la ghişee nu vor mai avea şi program pentru eliberarea documentelor, putând însă să primească dosare tot timpul. Distribuirea prin poştă a permiselor de conducere şi a certificatelor de înmatriculare este gratuită.
 


Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: