Aparegio dă 98 de miliarde pentru asistență tehnică

Fondurile europene încep să-și facă din ce în ce mai mult simțită prezența și la nivelul județului Gorj. Una din cele mai importante investiții ce va fi realizată în Gorj se referă la extinderea sistemului de alimentare cu apă și a sistemului de canalizare în județul Gorj. Lucrarea este realizată prin societatea Aparegio, la care acționare sunt consiliile locale din Târgu Jiu, Motru, Bumbești Jiu, Târgu Cărbunești și Țicleni, precum și Consiliul Județean Gorj. În infrastructura acestor localități va fi investită în perioada 2009-2013 suma de 322.592.032 RON, cu alte cuvinte peste trei mii de miliarde de lei vechi.

Primul pas a fost deja făcut, în sensul că a fost aleasă firma care se va ocupa de asistența tehnică și de supervizarea lucrărilor incluse în acest proiect. Ei bine, firma se numește Romair Consulting, iar serviciile de asistență pentru acest proiect îi vor aduce în cont suma de 98 de miliarde de lei vechi.

Următorul pas în implementarea acestui megaproiect îl reprezintă reabilitarea și extinderea stației de epurare de la Târgu Jiu, lucrare estimată la 17,8 milioane de euro. Finanţarea întregului proiect a fost obţinută prin programul ISPA, iar demersurile pentru a se ajunge până în punctul organizării licitaţiei au durat cinci ani. Din banii europeni, doar 17% sunt rambursabili. În Târgu Jiu, în afară de staţia de epurare a apei, va fi realizată canalizarea în Polata şi Drăgoieni, precum și extinderea alimentării cu apă.

APAREGIO este societatea care se desfăşoară o activitate de întreţinere şi exploatare a sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare, precum şi a staţiilor de epurare în cele cinci localităţi din judeţul Gorj – Târgu Jiu, Târgu- Cărbuneşti, Ţicleni, Motru şi Bumbeşti Jiu.

Vizualizări: 246

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: