Persoană fizică, probabil candidat

Crin Antonescu s-a convins şi el de un lucru bănuit de mulţi încă de acum 1 an. Nu va fi candidatul USL la alegerile prezidenţiale. Poate nici al PNL. Antonescu a avut în ultimele zile o intervenţie televizată în care a spus despre el că este „probabil candidat la alegerile prezidenţiale”, iar în alta că „în cazul că voi candida…”. O îndoială pe care nu a avut-o sau în orice caz nu a exprimat-o până de curând. Mai mult, a început să aibă puncte de vedere ca… persoană fizică.

Nu ştim ce a aflat Crin Antonescu, dar probabil că e o chestiune de zile să ni se spună şi nouă… pe surse. Cert este că a turnat fără rezerve cianură în USL, lăsându-l pe Ponta să tragă ponoasele proiectului Roşia Montană. Mai mult, Crin Antonescu i-a spus mai direct, mai nuanţat lui Ponta să explice cum susţine proiectul Roşia Montană ca premier, dar se opune ca deputat, să explice de ce vorbeşte despre daune de două miliarde de dolari, dacă Gold Corporation nu a făcut publică o astfel de cerere. Ba chiar Antonescu a părut că crede că acuzaţiile pe care şi le aduc reciproc Ponta şi Băsescu, cu privire la şpăgile pe care le-au luat de la RMGC. „Sunt informaţii publice lansate de preşedinte şi premier”, a spus Antonescu, pentru a întări ideea că cei mai importanţi oameni de stat s-au lăsat corupţi.

Nici Ponta nu s-a lăsat mai prejos şi a spus că Antonescu este prins în campania electorală de anul viitor, că a discutat cu el de nenumărate ori proiectul Roşia Montană, după ce liberalul a susţinut că nu a fost nicio discuţie.

Nu este primul conflict între Ponta şi Antonescu, dar de fiecare dacă până acum s-a negociat în culise şi cei doi au ieşit prieteni, acuzând presa că inventează conflicte. Cred că de data asta nu se va mai întâmpla aşa. Deja în teritoriu atât liberalii, cât şi pesediştii ştiu că vor fi pe cont propriu nu numai la europarlamentare, ci şi la prezidenţiale.

De altfel, nu lipsite de interes sunt atacurile lui Antonescu la primarul Capitalei, Sorin Oprescu, cel care va fi probabil susţinut de PSD la prezidenţiale. Manifestările penibile ale lui Oprescu în scandalul copilului ucis de câini au fost exploatate discret, dar eficient, de Crin Antonescu.

Nu l-am crezut niciodată pe Ponta că PSD nu va avea candidat la prezidenţiale în 2014. Este însă posibil să nu candideze el. Poate tata socru, Ilie Sârbu. Liberalii vor avea propriul candidat, dar până atunci vor deveni adevărata opoziţie în România, de care în momentul de faţă ducem lipsă.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: