Pesediştii află ultimii de schimbările făcute de partid la şefii din judeţ

 Veştile despre noii şefi pe care PSD Gorj vrea să-i pună în fruntea unor instituţii publice din judeţ ajung cel mai greu, culmea, la membrii de frunte ai PSD Gorj. Vicepreşedintele filialei, Gheorghe Milosteanu, a fost nevoit să recunoască faptul că a aflat de abia ieri că Nicolae Mergea este noul inspector şcolar general al judeţului, post pentru care a luptat Elvira Şarapatin, o altă fruntaşă a organizaţiei care a aflat târziu de tot că Dorin Taşcău nu mai e pe funcţie.

 La sfârşitul săptămânii trecute ministrul-deputat-vicepreşedinte al PSD, Victor Ponta, a venit la Târgu Jiu, cu întârziere, e drept, şi l-a instalat în fruntea Inspectoratului Şcolar pe Nicolae Mergea, dar şi pe adjunctul acestuia, Vasile Antonie. Pentru pesediştii care nu ştiu, cei doi i-au înlocuit în posturi pe Dorin Taşcău, fost coleg de-al lor de partid până anul trecut, când a plecat la PNL, şi pe Mădălina Ciolocoiu, şi ea membră PNL. Ponta a anunţat cu această ocazie că la APIA şef va fi Constantin Negrea, iar la Direcţia Silvică va fi reconfirmat în funcţie Ovidiu Cârstoc, fost liberal până acum o jumătate de an, dacă o fi avut vreodată adeziune, şi membru PSD de la alegeri încoace. Între timp, s-a mai aflat că Traian Pătrăşcoiu, consilier local PSD şi fost director la Unirea SA, va deveni şef la Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj, iar Daniel Titu Bondoc va fi instalat şef la Casa de Sănătate. Acum, la jumătatea săptămânii nimeni din PSD Gorj nu poate spune când ar fi programate instalările promise de Ponta vinerea trecută, dar, şi mai interesant, în filială există încă membri de partid care nu au auzit nici măcar de instalarea lui Mergea la Inspectoratul Şcolar.
 
 Milosteanu recunoaşte că e în urmă cu informaţiile

 Consilierul judeţean Gheorghe Milosteanu, unul dintre cei mai vechi reprezentanţi ai PSD Gorj, dar şi membru în Biroul Permanent Judeţean al filialei, recunoaşte că nu a auzit nimic despre schimbările de la Inspectoratul Şcolar. Pentru el şi colegii săi aflaţi într-o asemenea postură repetăm faptul că Mergea a fost instalat în funcţie la sfârşitul săptămânii trecute, împreună cu Vasile Antonie, care îi este adjunct, ambii fiind şi consilieri locali ai PSD Gorj. Marea familie social-democrată a cam rămas însă cu gura căscată la astfel de veşti, priorităţile cotidiene fiind altele. "Principala mea preocupare este ca treaba la serviciu să meargă bine, să nu am probleme. Asta este prima mea satisfacţie. Nu ştiu dacă s-a discutat la partid aşa ceva pentru că poate nici nu am fost eu la toate şedinţele. Îmi aduc aminte că l-a începutul anului am completat fiecare câte un chestionar şi acolo am spus şi eu pe cine anume aş fi preferat într-un post anume. Poate s-a ţinut cont de acest aspect, mă voi interesa. Oricum, de domnul Mergea am aflat pentru că m-a întrebat un primar de-al nostru din teritoriu, altfel nu mă interesam nici azi", spune Milosteanu, care este şi şef al Centrului Maternal Târgu Jiu.

 Elvira Şarapatin a crezut în corectitudine şi degeaba

 Corectitudinea numirii în posturi a noilor şefi de la Inspectoratul Şcolar şi nu numai este pusă sub semnul întrebării de şefa organizaţiei de femei a PSD Gorj, Elvira Şarapatin. Aceasta a declarat săptămâni la rând că aspiră la postul de inspector general pentru a afla acum că Mergea a fost deja instalat pe post. Şarapatin spune că în şedinţele conducerii PSD Gorj nu s-a discutat nimic despre numirea lui Mergea sau a altor social-democraţi. Ca şi în cazul lui Milosteanu, "norocul" său s-a numit un director de şcoală care i-a dat vestea, veste care părea mai degrabă o glumă proastă, dacă ţinem cont de aspiraţiile anterioare ale Elvirei Şarapatin. 
 "O viaţă întreagă am fost o naivă şi am crezut în corectitudine. Am înţeles că şi domnul Milosteanu a aflat tot azi de instalarea domnului Mergea. N-a ştiut nimeni de numirile astea. Puteţi întreba şi alţi membri ai Biroului şi, dacă vor avea curajul, vor recunoaşte că nu au ştiut. În mod normal, fără decizii luate în Biroul Politic Judeţean nu se pot face aceste numiri, iar acestea nu au la bază decizii din acestea. În mod normal trebuiau făcute trei propuneri şi dacă se făceau cele trei eu sigur treceam. Mie nu mi-a fost frică de votul din Birou, altora poate le e frică să vorbească. Vă spun că unii au rămas şocaţi când au aflat. Cred că eu am fost o caraghioasă pentru că erau directori care ştiau de schimbări şi eu nu", spune, Şarapatin, şi ea consilier judeţean, numită recent, totuşi, în consiliul de administraţie al Casei Judeţene de Sănătate în locul colegei sale Iulia Vână, al cărei soţ va fi noul director al instituţiei.

 Noii şefi susţinuţi de PSD Gorj, necunoscuţi în partid

 Şi pentru ca să fie treaba treabă, Elvira Şarapatin ne-a mai mărturisit ieri un lucru important. Ea spune că, de exemplu, nici nu-l cunoaşte pe Ovidiu Cârstoc, susţinut de partid la Direcţia Silvică, acesta fiind anterior membru PNL. Şarapatin afirmă că astfel de lucruri trebuiau discutate în partid, ea simţindu-se trădată de felul în care filiala a început să îşi instaleze oamenii în posturile de conducere. Negrea, de la APIA, este şi el un necunoscut pentru şefa femeilor din PSD Gorj, şi, culmea, chiar şi Victor Ponta recunoştea la sfârşitul săptămânii trecute că nu-i cunoaşte pe noii directori, dar că se bazează pe ei pentru că sunt "propunerea" organizaţiei. Cine i-a propus, dacă ei nu sunt cunoscuţi? Elvira Şarapatin spune că ea nu! "Eu îl ştiu pe Traian Pătrăşcoiu, de ceilalţi nici nu am auzit până acum. Cine sunt? Nu-i ştie nici Ponta? Păi el de unde să-i ştie că-i numai la Bucureşti. Eu ştiu că dacă ai muncit şi ai avut şi rezultate ai deranjat. Cred că nu e bine să ai rezultate, cred că e mai bine să laşi în urma ta mocirlă, mizerie, geamuri sparte, lucruri din astea. ..", mai spune Şarapatin. 


Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: