Mischie, intrigat de arestarea lui Becali

Fostul preşedinte al PNG Gorj, Nicolae Mischie, se declară "extrem de intrigat" de arestarea preventivă a lui Gigi Becali. Acesta găseşte elemente comune în anchetele sale şi ale lui Becali şi crede că lucrurile au mers mult prea departe pentru a mai crede în independenţa justiţiei. 
Mischie spune că dosarul lui Becali este instrumentat la fel ca şi cele patru în care el a fost anchetat şi judecat, fiind convins că nu există probe care să justifice reţinerea preşedintelui PNG. Fostul politician afirmă că el a fost primul politician arestat preventiv, dar abuziv şi, după aceea, au urmat mulţi alţii, situaţia respectivă punându-l pe gânduri. "Dosarele sunt trase la indigo. S-a început cu mine această tevatură de pedepse nemeritate şi văd că se continuă. E foarte grav dacă cei de la CSM nu-şi fac datoria. Mă intrigă situaţia aeasta pentru că eu am trăit şi trăiesc această situaţie, şi în dosarele mele neexistând probe, procurorii făcându-se că îşi fac treaba. De fapt, se cheltuiesc sume mari de bani cu anchete doar pentru ca poliţiştii şi procurorii să-şi justifice salariile mari pe care le au", afirmă fostul lider al PNG Gorj.

 Conflict vechi, împăcare nouă

 Nicolae Mischie şi Gigi Becali au fost în conflict după alegerile din vara anului trecut, însă fostul preşedinte al PNG Gorj spune că nu va uita niciodată că fostul său şef de partid i-a luat apărarea atunci când a trecut prin momente grele, deşi cei doi nu se cunoscuseră în acele momente. Mischie a fost membru PNG şi preşedinte al filialei de la Gorj în primăvara anului trecut, el despărţindu-se după alegerile locale de partid şi de Gigi Becali în urma unui scandal în care a solicitat să-i fie achitate sume mari de bani pe care le-ar fi folosit în campania electorală din buzunarul propriu. Mischie este judecat în prezent în patru dosare penale, primind deja condamnări penale nedefinitive cuprinse între un an şi trei ani şi jumătate. El a fost anchetat atât de procurorii anticorupţie, cât şi de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, procesele sale desfăşurându-se în prezent la instanţe din Timişoara şi Deva. În majoritatea cazurilor el a fost acuzat de abuz în serviciu, deşi a pledat în toate dosarele ca "nevinovat".



Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: