Peste 10 apeluri în procesul „lotului Săcelu”

Opt inculpaţi şi nu mai puţin de 12 apeluri înregistrate la Tribunalul Dolj, în dosarul denumit „lotul Săcelu”, cel în care fostul primar al comunei gorjene a primit şapte ani de puşcărie pentru felul în care a utilizat fonduri europene ce au făcut obiectul unei anchete a DNA în anul 2007.

Sentinţa care a adus condamnări cuprinse între 4 şi 7 ani pentru fiecare dintre inculpaţi a fost atacată inclusiv de către Direcţia Naţională Anticorupţie, care consideră că pedepsele ar trebui să fie mult mai mari. Inculpaţii care se văd deja în postura de a fi tot mai puţin liberi în următorii ani cer, din contră, pedepse mai mici sau chiar să le fie constatată nevinovăţia, unul dintre aceştia, Ilie Daniel Pavel, depunând trei apeluri împotriva sentinţei magistraţilor din Bănie. Fost salariat al Consiliului Judeţean şi asociat într-o firmă implicată în derularea finanţării SAPARD de realizare a reţelei de apă de la Săcelu, Pavel a depus ultimul apel pe 24 iunie, primul fiind pe 17 iunie, la două zile după ce magistraţii au dat verdictul.

Fostul adjunct al Inspecţiei în Construcţii, Cornel Cimpoieru, a depus şi el două apeluri, în rest fiecare dintre inculpaţi uzitând o singură dată de acest drept. Chiar şi firma Hiral Exim a lui Alexie Mihăilă a contestat decizia judecătorilor, procesul urmând să se reia, în aceste condiţii, la toamnă la Curtea de Apel Craiova. Procesul lotului Săcelu a început în septembrie 2007 şi a avut parte de o primă sentinţă de abia la mijlocul acestei luni după aproape patru ani. Procurorii DNA vorbesc în acest dosar de o şpagă de 120.000 de lei şi de o reţea de apă care a fost realizată mai mult pe hârtie, decizia judecătorilor fiind una extrem de dură, pe lângă faptul că inculpaţii au de executat pedepse privative de libertate.

Vizualizări: 98

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: