Peste 1.000 de absolvenți în evidența AJOFM Gorj

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Gorj a înregistrat până la această oră peste 1.000 de absolvenți de studii superioare și medii care se află în cătarea unui loc de muncă. Reprezentanții AJOFM estimează că numărul acestora va fi dublu față de anul trecut când s-au înregistrat doar 1.000. Vestea bună este că în luna septembrie, va fi organizată o bursă a locurilor de muncă la nivel național special pentru absolvenți.

Numărul celor care ies de pe băncile facultăților sau liceelor și nu reușesc să intre pe piața muncii a crescut îngrijorător în Gorj. Până acum peste 1.000 de astfel de tineri sunt în evidența AJOFM. Dacă timp de 60 de zile nu reușesc să își găsească un loc de muncă, din toamnă și ei vor îngroșa rândurile șomerilor. ”Avem peste 1.000 de absolvenți de școli profesionale, facultate, liceu sau postliceală, promoția 2011, care s-au înregistrat în baza noastră de date. Anul acesta numărul acestora va fi dublu față de anul trecut având în vedere că nu s-au terminat cele 60 de zile în care se mai pot înscrie”, a declarat Ana Maria Niculescu, purtătorul de cuvânt al AJOFM Gorj.

Primă de 500 de lei

În cazul în care își găsesc loc de muncă în cele 60 de zile, tinerii absolvenți vor primi o primă de 500 de lei cu obligația să muncească cel puțin un an. Și angajatorul este răsplătit la rândul lui. ”Dacă în intervalul acesta de 60 de zile își găsesc un loc de muncă atunci vor primi atât el cât și angajatorul o primă în valoare de 500 de lei cu obligația să muncească cel puțin un an”, a declarat Ana Maria Niculescu.

ȘOMAJ

În cazul în care nu reușesc să se angajeze, tinerii absolvenți vor fi încadrați după cele 60 de zile în categoria șomerilor indemnizați și vor primi 50% din indicele de referință, respectiv 250 de lei timp de șase luni.

BURSĂ

Vestea bună este că după 20 septembrie, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă va organiza o bursă a locurilor de muncă la nivel național special pentru absolvenții promiției 2011.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: