Peste 250 de poliţişti merg mâine la şcoală

Peste 250 de poliţişti din cadrul I.P.J. Gorj vor asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică, în zona unităţilor de învăţământ cu ocazia începerii noului an şcolar.

La data de 12 septembrie are loc deschiderea noului an şcolar de învăţământ. Astfel, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Gorj va lua măsuri specifice în vederea asigurării ordinii şi liniştii publice, în zona instituţiilor de învăţământ.

Se vor suplimenta dispozitivele de ordine şi siguranţă publică cu efective din cadrul Jandarmeriei şi Poliţiei Comunitare şi se va acţiona pentru fluidizarea traficului rutier în zonele respective, în scopul prevenirii accidentelor rutiere şi ambuteiajelor.

Vor fi angenaţi în aceste misiuni poliţişti de ordine publică, de rutieră, de investigaţii criminale, de investigarea fraudelor, de analiză şi prevenirea criminalităţii.

În conformitate cu Planul de măsuri privind asigurarea climatului de siguranţă publică în incinta şi în zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar, în anul şcolar 2011-2012, poliţiştii vor acorda sprijin de specialitate conducerilor unităţilor şcolare, pentru asigurarea pazei în concordanţă cu prevederile Legii nr. 333/2003, identificarea unor soluţii eficiente de organizare a controlului accesului, cât şi pentru asigurarea protecţiei electronice şi mecanice a căilor de acces în aceste instituţii.

De asemenea, împreună cu reprezentanţii consiliului de administraţie al unităţilor şcolare se analizează gradul de siguranţă pe care îl prezintă fiecare unitate în parte, stabilindu-se necesităţile de realizare a împrejmuirilor, securizarea clădirilor, îmbunătăţirea iluminatului şi alte măsuri menite să sporească nivelul de siguranţă a acestora, în baza prevederilor art. 4 din Legea nr. 35 din 2007.

Fiecare unitate de învăţământ aflată în zona de competenţă, va fi inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei, asigurându-se, totodată, supravegherea în permanenţă a traseelor de deplasare a elevilor.

Echipajele de poliţie vor fi prezente, zilnic, în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor. De asemenea, se vor efectua patrulări în zona şcolilor şi în perioadele când elevii nu au cursuri, întrucât multe unităţi şcolare deţin terenuri de sport care sunt frecventate de un număr mare de copii.

Pe lângă activităţile de menţinere a ordinii publice, poliţiştii vor desfăşura şi o serie de activităţi educativ preventive.

Astfel, vor avea loc întâlniri ale poliţiştilor din structurile de prevenire, de proximitate şi de la secţiile de poliţie comunale cu reprezentanţi ai şcolii, dar şi cu părinţi şi elevi. Poliţiştii vor participa la şedinţele comitetului de părinţi, la consiliile profesorale şi la orele de dirigenţie, în vederea prevenirii violenţei în şcoli şi a victimizării elevilor şi cadrelor didactice.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: