Peste 300 de amenzi date de polițiștii gorjeni

Polițiștii rutieri din cadrul IPJ Gorj au desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute acțiuni pentru depistarea conducătorilor auto care conduc autoturisme pe drumurile publice, sub influența alcoolului sau a unor substanțe psihoactive, fiind aplicate 336 de amenzi pentru mai multe nereguli depistate în trafic. Nu mai puțin de 16 șoferi erau băuți și unul drogat, fiind reținute în total 64 de permise de conducere.

De asemenea, în ziua de vineri, 1 noiembrie, polițiști din cadrul Serviciului Rutier, împreună cu reprezentanți ai RAR Gorj, au mai desfășurat o acțiune pe linia verificării stării tehnice a autovehiculelor puse în circulație. Cu această ocazie, au fost depistate mai multe nereguli, sancționate de polițiști cu 15 amenzi în valoare de peste 5.000 lei.

Totodată, polițiștii au reținut șase certificate de înmatriculare, ca măsură complementară pentru neregulile constatate.

Un bărbat de 59 de ani, din Baia de Fier, conducea în localitate având o alcoolemie de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, cu ocazia verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat că autoturismul este radiat din circulație, iar plăcuțele cu numărul de înmatriculare montate erau atribuite unui alt autoturism.

Un bărbat de 57 de ani din comuna Floreşti, județul Mehedinţi, conducea un autoturism pe Bulevardul Trandafirilor din Motru, având o concentraţie de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, în urma testării cu aparatul etilotest.

De asemenea, polițiști din cadrul Poliţiei Oraşului Tismana și Postului de Poliție Padeș au oprit în trafic, pentru control, pe DJ 672, un autoturism condus de un bărbat de 47 de ani, din orașul Tismana, iar în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o concentraţie de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Toți conducătorii auto au fost transportați la spital pentru recoltarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

"În toate cauzele s-au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul, pe drumurile publice, de o persoană aflată sub influența alcoolului", anunță IPJ Gorj.

Vizualizări: 1,875

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: