Peste 300 de cereri de angajare la CE Rovinari

Complexul Energetic Rovinari va face angajări în perioada martie-aprilie, susțin sindicaliștii. Partea proastă este că locurile de muncă sunt deja arvunite membrilor familiilor care au fost expropriate de complex anul trecut. În fapt, este vorba de 30 de locuri de muncă în sectorul direct productiv, la complex fiind înregistrate în prezent peste 300 de cereri.

Marin Golea, liderul Sindicatului Minerul Rovinari, a declarat ieri că programul de subvenţionare a locurilor de muncă a fost deja aprobat de Consiliul de Administrație urmând să fie corelat cu programul de disponibilizări ce va fi pus în practică anul acesta. ”Se vor face angajări în perioada imediat următoare, cele 30 de noi locuri de muncă au fost aprobate de Consiliul de Administrație doar că urmează să se coreleze cu disponibilizările ce vor fi anul acesta. Este vorba strict de personal direct productiv, mă refer aici la sudori, electricieni și lăcătuși tineri pentru că de fapt, unitatea dorește și o reîntinerire a personalului productiv”, a declarat Marin Golea.

Expropriații au prioritate

Sindicalistul a declarat că de fapt prioritate în ocuparea acestor locuri de muncă vor avea copiii angajaților care au plecat din sistem sau cei care au fost expropriați de CE Rovinari. În această categorie ar fi cam 16 persoane, restul vor susține concurs. ”Cererile s-au primit încă din decembrie anul trecut, sunt în număr de 300 și în prezent nu se mai primesc. Prioritate vor avea copiii foștilor angajați sau cei care au fost expropriați și au aceste specializări. Avem identificați deja cam 16 care se încadrează, restul din cei care și-au depus cereri pe baza unui concurs”, a adăugat Marin Golea.

Cel mai probabil, CE Rovinari va trece la angajări imediat ce va fi pus în practică programul de disponibilizări pe 2012 ce vizează aproape 140 de persoane pentru a se identifica mai ușor sectoarele cu deficit de personal.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: