Peste 400 contracte de muncă înregistrate la ITM

Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj şi-a început în forţă activitatea în noul an şi asta pentru că de când a revenit din vacanţă a înregistrat deja 406 contracte de muncă. Numărul pare să sfideze criza economică atât de des adusă în discuţii cât şi zvonul cum că majoritatea societăţilor comerciale vor renunţa la angajări anul acesta.

Personalul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj a început anul 2010, spre surprinderea tuturor, înregistrând contracte individuale de muncă. Chiar dacă noul an se anunţă un an greu, foarte multe societăţi comerciale din judeţ au făcut angajări însă ce-i drept încadrarea a fost făcută pe salariul minim pe economie. „De pe data de 4 ianuarie 2010 de când am reluat activitatea au fost înregistrate 406 contracte individuale de muncă dintre care 240 numai de la Motru”, a declarat George Romanescu, director adjunct la Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj.

Cele mai multe posturi pe care s-au făcut angajări au fost dintre cele de lucrător gestionar, instalatori sau agent de vânzări.

Chiar dacă cele mai multe societăţi anunţă disponibilizări în acest an, se pare că situaţia nu este chiar aşa neagră şi poate şi alte societăţi vor urma exemplul celor care au început anul oferind locuri de muncă gorjenilor. „Este un număr destul de mare, nu ne aşteptam nici noi şi speră să avem în continuare persoane care angajează însă doar sub forme legale”, a preciazat George Romanescu.   

Vizualizări: 82

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: