Peste 500 contribuabili, verificaţi de Fisc

Inspectorii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Gorj au verificat în primele două luni ale anului peste 500 de contribuabili. Acţiunile de inspecţie fiscală au avut drept scopverificarea modului de evidenţiere, calculare şi plată a obligaţiilor fiscale datorate de către contribuabili. De asemenea, acestea au vizat prevenirea, descoperirea şi combaterea actelor şi faptelor care au ca efect evaziunea fiscală.

Rezultatele inspecţiilor s-au concretizat prin atragerea la bugetul general consolidat sume suplimentare în valoare totală de 10.644.918 lei. Ion Cupă, director coordonator al DGFP Gorj, spune că verificările s-au lăsat şi cu sancţiuni: „Pentru deficienţele constatate am aplicat amenzi contravenţionale, în valoare de 295.783 lei şi am înaintat organelor abilitate în vederea continuării cercetărilor 25 sesizări penale pentru un prejudiciu de 4.073.599 lei”. Cele mai multe deficienţe au fost constatate în domenii precumconstrucţiile de clădiri şi lucrări de geniu, lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale, comerţ cu ridicata al deşeurilor şi resturilor metalice, comerţ cu amănuntul în magazine nespecializate cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi şi tutun, intermedieri în comerţul cu combustibili, minereuri, metale şi produse chimice pentru industrie sau lucrări de construcţii a drumurilor şi autostrăzilor.

1.546 popriri numai în martie

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Gorj a realizat în luna martie încasări la bugetul general consolidat în sumă de 61.503.000 lei. De asemenea, pentru recuperarea obligaţiilor bugetare restante au fost comunicate debitorilor 5.578 somaţii. Au fost înfiinţate 1.546 popriri asupra disponibilităţilor din conturile bancare ale agenţilor economici, precum si 252 popriri pe veniturile terţilor. Organele de executare au procedat la identificarea si indisponibilizarea tuturor bunurilor mobile şi imobile existente în patrimoniul debitorilor aplicând, în luna martie, 28 de sechestre asupra bunurilor mobile şi imobile. Bunurile imobile asupra cărora au fost instituite sechestre, sunt în general clădiri, sedii, apartamente, spaţii de producţie şi terenuri aferente situate în zone unde potenţialii cumpărători pot fi interesaţi de achiziţionarea acestora, iar cele mobile sunt în general maşini, utilaje şi alte aparate. Pentru valorificarea bunurilor sechestrate s-a procedat la evaluarea acestora de către organele specializate selectate de DGFP Gorj. Pentru debitorii ale căror creanţe fiscale nu au fost stinse în termen de 15 zile de la data încheierii procesului verbal de sechestru au fost organizate licitaţii în vederea valorificării bunurilor sechestrate şi a recuperării obligaţiilor bugetare restante.

Vizualizări: 87

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: