Graure şi Motocu "boicotează" şomajul tehnic

Complexul Energetic Turceni trimite în şomaj tehnic circa trei mii de salariaţi printre care chiar şi directori de direcţii, pentru a reduce cheltuielile. Trei dintre directori însă nu vor merge în şomaj tehnic. Aceştia sunt directorul general Octavian Graure, directorul Direcţiei Energiei Marian Motocu şi adjunctul său Ionel Leu. Conducerea a declarat că tot pentru economii vor consuma mai puţină apă şi gaze, ceea ce duce la o reducere de 400 de miliarde de lei vechi pe tot anul 2010.

Planul de economii a început cu şomajul tehnic. Începând cu data de 29 martie, 2.900 de persoane vor intra în programul de aşteptare. Motivul este cererea scăzută de energie. „În şomaj tehnic vor pleca de la Complexul Energetic Turceni aproape 2.900 de persoane, dintre care 2.500 sunt angajaţii din cariera Jilţ Sud şi Jilţ Nord şi de la mina Tehomir şi aproape 400 de persoane sunt din termocentrală şi de la sediu“, a explicat directorul general al Complexului Energetic Turceni, Octavian Graure.

Gârjoabă, fericit că economiseşte

În perioada şomajului activitatea va fi redusă cu aproximativ 50%. Motivul pentru care va pleca şi personalul termocentralei în şomaj este că în perioada 29- 4 aprilie termocentrala va funcţiona cu un singur bloc energetic, iar în intervalul 4-12 aprilie va funcţiona cu un bloc energetic la jumătate de capacitate. Şi personalul aferent încărcărilor şi descărcărilor cărbunelui va intra în şomaj tehnic. „Personalul aferent manevrelor de încărcare - descărcare a cărbunelui, dar şi personalul care efectuează servicii în centrală legate de reparaţii, pentru că avem reparaţii planificate, le vom decala cu două săptămâni, pentru ca salariaţii să intre în şomaj“, a declarat Graure.

De şomajul tehnic nu scapă nici directorii. Cei care vor intra în şomaj sunt Iacob Dumitru - directorul departamentului Transport Servicii, Gheorghe Copaci - director Comercial, Ionel Paraschivu - director direcţia minieră, Ionel Manţog - director economic, Corneliu Gârjoabă - directorul departamentului Resurse Umane, Daniel Pităroiu - directorul Departamentului Financiar- Contabil şi Ion Popescu - directorul Departamentului Reparaţii.

Singurii directori care  vor rămâne la lucru sunt Octavian Graure, director general, Motocu şi înlocuitorul acestuia Ionel Leu. „Consider că dacă producţia de energie a scăzut şi nu mai sunt vânzări, şomajul este o măsură necesară şi mă bucur că particip şi eu la economii“, a declarat directorul de Resurse Umane, Corneliu Gârjoabă.

Economii la apă şi gaze

„Săptămâna trecută am făcut o analiză a activităţii centralei pe tot anul şi încercăm să mai reducem costurile, pe tot anul, cu 100 de miliarde. De asemenea am dori să facem o reducere la consumul de gaze, de 50 de miliarde, dar şi la apă“, a spus Graure.

Economii de 180 de miliarde vor fi realizate şi din realocarea certificatelor de CO 2. Conform calculelor, economiile pe tot anul 2010 s-ar ridica la 400 de miliarde.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: