Peste 500 de pensionări la CE Oltenia anul viitor

Peste 500 de mineri și energeticieni vor ieși la pensie, anul viitor, dacă vor fi adoptate și promulgate modificările aduse Legii Pensiilor, iar angajații din cadrul Complexului Energetic Oltenia se vor putea pensiona mai devreme decât în prezent. Plecarea acestora ar putea fi compensată cu angajarea tinerilor care vor absoli școlile profesionale, mai ales a celor care sunt susținuți în învățământul dual de compania energetică.

Toți salariații care lucrează în condiții deosebite de muncă s-ar putea pensiona mai devreme cu patru luni pentru fiecare an lucrat dacă va fi promulgată noua Lege a Pensiilor. Deja, în cadrul Complexului Energetic Oltenia, unde sunt în jur de 8.000 de persoane încadrate în condiții deosebite, se fac calcule pentru pensionările timpurii.

Liderul Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pârvulescu, a explicat că vor fi cel puțin 500 de pensionări doar anul viitor. “Dacă se va promulga, părerea mea este că va trece chiar și în această formă ciuntită, vor fi destul de mulți colegi, prin această modificare, care vor îndeplini condițiile de pensionare. Vor trece de 500 anul viitor. Anul viitor, să nu uităm, că este primul an în care vor fi încadrați cei 180 de tineri care termină școlile de meserii”, a declarat Dumitru Pârvulescu.

Compania energetică susține tinerii înscriși în învățământul dual cu burse, echipamente, iar aceștia au toate șansele să intre în rândul salariaților de anul viitor când va încheia școala profesională prima promoție de elevi susținuți de CEO.

Vizualizări: 3,498

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: