Încă un miner s-a prăpădit la 51 de ani. “I-a văzut pe parlamentari cum fug”

Un electrician de la Cariera Jilț Nord s-a prăpădit miecuri dimineața, în jurul orei 4.30, ca urmare a unui infarct. Vestea i-a înfuriat pe colegii lui, fiind zeci de astfel de cazuri în fiecare an de salariați ai Complexului Energetic Oltenia care nu mai apucă pensia din cauza muncii grele de care au avut parte zeci de ani.

Ion Popescu, președintele Sindicatului Renașterea de la Cariera Jilț Sud, este cel care ne-a dat vestea. “A murit acasa la el. Era din Bolboși. Astfel de vești triste se duc repede printre oameni”, a spus Popescu.

Liderul sindical acuză politicienii pentru moartea prematură a bărbatului. Asta pentru că marți, în plenul Camerei Deputaților, a fost pe ordinea de zi proiectul de lege care ar fi permis pensionarea mai devreme a celor care au lucrat în condiții deosebite de muncă. Nu s-a mai ajuns la vot, din cauză că parlamentarii puterii au plecat din sală, pentru a nu fi cvorum pentru încetarea mandatului unui deputat condamnat penal, de votul căruia este nevoie la moțiunea de cenzură.

“I-a văzut pe parlamentari cum au fugit ieri din parlament. Oameni ăștia nu ne tratează cu respect nici măcar acum, în al treisprezecelea ceas”, acuză Ion Popescu, care a spus că și fratele electricianului a murit acum 3-4 ani într-un accident de muncă.

De altfel, în expunerea de motive la proiectul de lege, parlamentarii PSD Gorj, ca inițiatori, au arătat că la Complexul Energetic Oltenia, companie cu circa 13.000 de salariați, sunt între 30 și 60 de salariați care mor în fiecare an fie în accidente de muncă, fie în urma unor boli, fie din alte cauze. (R.S.)

Vizualizări: 11,221

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: