Zeci de cabane de vânzare la Rânca

În prag de iarnă, când zona Rânca este sufocată de turişti din toate zonele ţării, iar agenţii economici de aici înregistrează încasări record, sunt şi cabanieri care au decis să îşi vândă casele de vacanţă. Preţurile nu sunt deloc mici, iar site-urile de imobiliare sunt pline de astfel de anunţuri.

Zeci de cabane din Rânca sunt scoase la vânzare de proprietari. Preţurile diferă în funcţie de zona în care se află cabana sau pensiunea, dar şi de dotările de care acestea beneficiază. Cea mai ieftină este 60.000 de euro, uşor negociabil, însă preţurile ajung până la 160.000 de euro.

Mulţi proprietari acceptă şi schimburi, cum ar fi apartamente în Bucureşti sau terenuri în alte zone din ţară, printre preferinţe numărându-se Craiova şi Sibiu.

Autorităţile locale din zonă nu cred că vânzarea pensiunilor este un fenomen în Rânca. "De vreo 7-8 ani se tot fac astfel de tranzacţii în Rânca, însă nu avem o explicaţie exactă şi nu cred că este vorba de un fenomen. Din ce am mai discutat cu cei din zonă nu ar avea vreo nemulţumire, însă ştiţi cum stau treburile aici. Vara este o perioadă de tranziţie, fără prea mulţi turişti, iarna este destul de aglomerat şi sunt agenţi economici care vor să aibă cam aceleaşi venituri indiferent de perioadă. Sunt şi alţii care se orienteză spre alte investiţii sau pur şi simplu mai au şi probleme financiare", a declarat Dumitru Leuştean. (D.A.)

Vizualizări: 6,227

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: