Peste 60 de posturi scoase la concurs de Spitalul Sadu

Spitalul Orăşenesc Bumbeşti Jiu va organiza concursuri pentru ocuparea a peste 60 de posturi în perioada 3-6 decembrie. Acestea vizează personal medico-sanitar (asistenţii medicali, infirmieri şi îngrijitori), personal TESA şi muncitori. Din foştii angajaţii ai unităţii spitaliceşti doar 24 s-au reîntors. Printre cei şase medici care îşi vor încheia noi contracte de muncă se numără şi medicul Damian Diţescu, acesta urmând să-şi reia activitatea la Secţia Ginecologie.

Din cele peste 100 de persoane care au activat la Spitalul Orăşenesc Bumbeşti înainte de închidere, doar 24 s-au întors la fostul loc de muncă. Foştii salariaţii au avut termen ca până la începutul acestei săptămâni să comunice dacă acceptă sau nu să se reîntoarcă. Medicul Damian Diţescu conduce secţia Ginecologie a spitalului. “Dintre persoanele care au lucrat în cadrul Spitalului Bumbeşti Jiu se întorc 18 cadre medico-sanitare (asistenţi, infirmieri şi îngrijitori) şi 6 medici, printre care şi domnul Diţescu. În momentul de faţă, avem acoperite secţiile Ginecologie, Chirurgie, Pediatrie, Neurologie şi Laboratorul de analize medicale. Foştii salariaţi îşi vor relua activitatea în jurul datei de 15-16 decembrie, după ce vom încheia contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate Gorj”, a declarat Aurel Stolojanu, managerul Spitalului Orăşenesc Bumbeşti Jiu.

Unitatea va funcţiona cu 112 paturi, clasificarea acesteia fiind categoria a IV-a.

Concursuri în primele zile din decembrie

Conducerea spitalului împreună cu autorităţile locale vor publica astăzi anunţurile privind scoaterea la concurs a peste 60 de posturi. Este vorba despre 47 de posturi pentru personalul medico-sanitar, asistenţi, infirmieri şi îngrijitori, 9 posturi pentru personalul TESA şi 8 posturi pentru muncitori.

Examenele sunt programate în perioada 3-6 decembrie, iar bibliografia este afişată la sediul instituţiei. “Vom organiza concursuri pentru ocuparea a 47 de posturi destinate personalului medico-sanitar, 9 posturi pentru personalul TESA şi 8 posturi pentru muncitori. Foştii angajaţi de la TESA nu se pot reîntoarce decât prin concurs întrucât nu s-a găsit nici o bază legală pentru a-i reîncadra fără examen. Primele concursuri vor avea loc în data de 3 decembrie şi vor fi pentru muncitori şi personalul TESA, economist, casier, informatician, statistician. În jurul datei de 5-6 decembrie se vor susţine concursuri şi pentru personalul medico-sanitar”, a mai precizat Aurel Stolojanu. 

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: