Peste 60% din câini, vaccinaţi şi microcipaţi

Medicii veterinari din Gorj au reuşit să microcipeze peste 60% din câini. Campania de vaccinare antirabică şi microcipare a început în octombrie şi se va termina în februarie. „Suntem în campania de vaccinare antirabică, din octombrie până în februarie, suntem la 60% la nivel de judeţ. Avem circumscripţii care stau mai prost. Vreau să ajungem undeva la 85% câini vaccinaţi şi microcipaţi”, a spus Nicolae Călescu, directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţă Alimentară (DSVSA) Gorj.

Călescu spune că mulţi primari s-au implicat în susţinerea acestei campanii. „Am găsit înţelegere la multe primării să suporte costul microcipurilor, pentru că sunt oameni fără posibilităţi, fără putere economică. Sunt şi proprietari care refuză vaccinarea câinilor, vom merge în teritoriu să vedem care este cauza. Nu ştiu de ce refuză, pentru că este foarte periculos dacă un câine turbat muşcă un om”, a spus Călescu la Sud FM.

Autorităţile locale sunt considerate proprietare ale câinilor fără stăpân şi trebuie să asigure microciparea acestora. (R.S.)

Vizualizări: 289

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: