Peşte cu mămăligă la Sărbătoarea Păstrăvului de la Tismana

Sărbătoarea Păstrăvului va completa Târgul de Primăvară care are loc anual la Tismana în data de 25 martie. Cu acest prilej, autorităţile vor împărţi peste 500 de porţii de mămăligă cu peşte şi brânză.

Primăria Tismana va organiza luni Sărbătoarea Păstrăvului, prima ediţie. Această sărbătoare va completa Târgul de Primăvară ce se desfăşoară în fiecare an la data de 25 martie. „În ultimii 50-60 de ani, oamenii s-au întâlnit întotdeauna pe 25 martie în cadrul unul Târg de Primăvară. Iniţial, s-a pornit de la un târg unde se comercializau seminţe şi plante de sezon. Apoi s-au alăturat şi alţi comercianţi, precum şi producători de utilaje agricole. Vrem ca începând din acest an să însoţim Târgul de Primăvară cu Sărbătoarea Păstrăvului pentru că avem cinci păstrăvării pe raza localităţii Tismana şi pentru că ne aflăm în Postul Paştelui când se consumă foarte mult peşte”, a declarat Marian Slivilescu, primarul de la Tismana.

În cadrul celor două evenimente vor fi împărţite peste 500 de porţii de mămăligă cu peşte şi brânză. „Sperăm ca vremea să ne permită să facem ceva mai frumos decât în ceilalţi ani. Vom împărţi 500-600 de porţi de mămăligă cu peşte şi smântână celor care vor veni pe meleagurile noastre”, a mai precizat Marian Slivilescu.

Vizualizări: 174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: