Peste două sute de turişti blocaţi în Staţiunea Rânca

Peste două sute de turişti blocaţi în Staţiunea Rânca, trafic oprit pentru câteva ore pe Defileul Jiului şi mai multe localităţi fără energie electrică. Acesta este bilanţul unei prime zile de iarnă. Ninsoarea ce a căzut în acest sfârşit de săptămână a creat probleme în tot judeţul.

Week-end prelungit pentru două sute de turişti, din cauza viscolului puternic din staţiunea montană Rânca. Informaţia a fost confirmată de George Neagoe, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. Acesta menţionat că la faţa locului au intervenit cinci utilaje dar şi mai multe echipaje de poliţie, pentru  preveni evenimentele neplăcute. Drumul naţional Novaci-Rânca a fost închis ieri aproape toată ziua. În a doua parte a zilei, drumul a fost deszăpezit pe un sens de mers, însă turiştii au fost avertizaţi că pot coborî din Rânca doar atunci când zăpada va fi îndepărtată de pe toată şoseaua. „Viscolul s-a mai liniştit, a bătut cu peste 100 km/h. Sperăm să fie totul bine. Sâmbătă s-a deschis şi sezonul de schi, au fost câteva sute de turişti, o parte dintre ei au plecat aseară, alţii au mai rămas. I-am anunţat pe toţi de ieri că vremea se va strica, dar nu ştiu ce au gândit”, a declarat Sabin Cornoiu, şeful Salvamont Gorj.

Trafic blocat pe Defileul Jiului

Probleme şi pe Defileul Jiului. Aici, circulaţia rutieră a fost redeschisă ieri, după o întrerupere de circa două ore, traficul fiind reluat după ora 13.00, pe parcursul zilei fiind închis însă şi cel spre staţiunea Rânca. Echipele de drumari au intervenit în zonă pentru a îndepărta zăpada căzută pe carosabil de pe versanţi, reuşind să elibereze şoseaua, astfel încât circulaţia să fie redeschisă pe Defileu. Traficul a fost blocat după ora 11.30, când, în zona Aninoasa, pe raza judeţului Hunedoara, în apropiere de Petroşani, s-a produs o avalanşă, echipaje ale Poliţiei Rutiere oprindu-i ulterior pe şoferi la intrările în Defileul Jiului pentru a preveni eventuale blocaje pe şoseaua respectivă.

FĂRĂ CURENT

Cinci localităţi din Gorj şi Staţiunea Rânca au rămas fără energie electrică ieri, timp de mai multe ore, cauza fiind ploaia şi ninsoarea. Este vorba despre Cerna Sat, Plopşoru, Câlnic, Ciuperceni, Godineşti şi Rânca.   

ZĂPADĂ

Ieri, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a anunţat că mai drumuri naţionale care străbat judeţul Gorj sunt acoperite de zăpadă. Este vorba despre Lainici – Aninoasa (Hunedoara), Motru - Pieptani, Novaci - Rânca şi Târgu Jiu - Apa Neagra.

UTILAJE

Secţia Drumuri Naţionale Târgu Jiu a acţionat cu 31 autoutilaje şi au fost răspândite 64 tone material antiderapant pe drumurile naţionale cu probleme.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: