Peste o mie de mineri, chemaţi să îşi aleagă noul lider

Vrem alegeri ca și la Cariera Lupoaia, au strigat minerii de la Roșiuța, acolo unde la urna de vot se prezintă toți membrii de sindicat, nu doar delegații. Drept urmare, vineri, în ședința Consiliului de Coordonare al Sindicatului Liber Roșiuța s-a luat decizia schimbării modului de alegere a președintelui, dar și noi alegeri pentru șef de sindicat.

Sindicatul de la Cariera Roșiuța a avut alegeri pentru președinte în urmă cu un an și jumătate, atunci când a fost reales Severus Militaru. După ce mandatul său de deputat a încetat, s-a reîntors la sindicat, însă demersurile pentru schimbarea sa erau deja făcute. Cel care vrea să-i ia locul este mâna sa dreaptă, prim-vicepreședintele Nelu Roșca.

Roșca, văzut deja ca lider

Interesant este că Nelu Roșca se vede deja lider al minerilor de la Cariera Roșiuța, dat fiind că iasă tot mai des în fața salariaților anunțând diverse lucruri. Tot așa s-a întâmplat și vineri, când Roșca a anunțat minerii că vor fi chemați de două ori la urne. Cel mai important este că vor vota toți minerii și nu vor mai trimite delegați. “Ca urmare a discuțiilor apărute în sala de apel, referitoare la alegerile libere uninominale, Consiliul de Coordonare a decis organizarea conferinței privind modificarea statutului cu privire la alegerea președintelui în data de 10 ianuarie”, a anunțat Nelu Roșca.

În continuare, acesta a dat citire întregului calendar al alegerilor, ce se întinde până în februarie. Pe 11 ianuarie va fi adoptat un regulament de vot, iar între 14 și 28 ianuarie vor fi depuse candidaturi pentru funcția de președinte la secretariatul sindicatului, urmând ca pe 29 ianuarie să aibă loc validarea candidaturilor. În data de 5 februarie 2013, cei peste o mie de membri de sindicat vor vota noul președinte. În cazul în care nimeni nu va obține 50% plus unu din numărul de voturi va fi organizat turul doi, ce va avea loc în data de 12 februarie 2013.

După conferința de alegere a președintelui vor fi alegeri pentru Consiliul de Coordonare.

UNINOMINAL

Practic, fiecare miner va putea să-și spună opțiunea, fiind desființată vechea modalitate, când o persoană era delegată să reprezinte un grup de zece salariați. Din acest motiv, rezultatul votului se va considera mai mult ca niciodată voința minerilor.

CANDIDAȚI

Sunt mai multe persoane interesate să conducă acest sindicat. Cert este că actualul președinte Severus Militaru nu va mai candida și-l va susține pe Alexandru Golea, membru în conducerea Consiliului de Coordonare. În luptă va intra și Nelu Roșca, care este susținut şi de administrație. Din rândul muncitorilor, interesat pare și Ion Țăpârdea, angajat la serviciul Vulcanizări.

Vizualizări: 198

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: