Peste o sută de candidaţi la congresul PDL

Preşedintele Comisiei de organizare a Conferinţei Naţionale PDL, Sulfina Barbu, a declarat, vineri, că s-au înregistrat 105 candidaturi pentru cele 44 de funcţii de conducere în partid, ea precizând că Adriean Videanu, Radu Berceanu, Gheorghe Falcă nu se află printre cei care vor candida.

Sulfina Barbu a precizat, într-o conferinţă de presă, că pentru cele patru funcţii de prim-vicepreşedinte s-au înscris şapte candidaţi: Roberta Anastase, Sorin Frunzăverde, Cristian Boureanu, Gheorghe Flutur, Constantin Ostaficiuc, Theodor Paleologu şi Teodor Baconschi.

Funcţia de secretar general este vizată de trei candidaţi: Sulfina Barbu, Cezar Preda şi Ioan Oltean.

Barbu a mai spus că pentru cele 15 funcţii de vicepreşedinte PDL s-au depus 39 de candidaturi, iar pentru şase funcţii de secretar executiv tot 39 de candidaturi.

Ea a menţionat că sunt şi trei funcţii de secretari generali adjuncţi, pe regiuni istorice, astfel că pe zona Moldova sunt patru candidaţi, pe zona de Sud cinci candidaţi, iar pe cea de Vest trei candidaţi.

La Convenţia Naţională vor fi aleşi preşedinţii Comisiilor de integritate, Statut şi litigii şi respectiv revizuire şi control, a mai spus Sulfina Barbu, adăugând că Daniel Buda şi Marian Jean Marinescu vor candida pentru şefia Comisiei de integritate.

Ea a arătat că printre parlamentarii aflaţi la primul mandat care şi-au depus candidaturile pentru o funcţie de conducere în partid sunt Sever Voinescu, Alin Popovici, Brânduşa Novac, Ştefan Pirpiliu, iar dintre europarlamentari Monica Macovei candidează pentru funcţia de vicepreşedinte al partidului.

Sulfina Barbu a spus că, dintre tinerii miniştrii ai PDL, Daniel Funeriu şi Traian Igaş şi-au înregistrat candidatura pentru funcţii de vicepreşedinte al partidului, iar Teodor Baconschi pentru prim-vicepreşedinte.

Potrivit Sulfinei Barbu, singurul candidat la preşedinţia PDL care şi-a depus candidatura şi pentru o altă funcţie de conducere în partid este Theodor Paleologu, care candidează şi pentru funcţia de prim-vicepreşedinte.

Barbu a mai spus că actualul prim-vicepreşedinte al PDL Adriean Videanu, dar şi fostul ministru al Transporturilor Radu Berceanu şi preşedintele organizaţiei PDL Arad, Gheorghe Falcă, nu şi-au depus candidatura pentru nicio funcţie în partid. Anterior, şi prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan şi vicepreşedintele Valeriu Stoica au anunţat că nu vor candida la Convenţia Naţională a partidului.

Barbu a precizat că din candidaturile depuse se arată că viitoarea conducere a PDL va avea o reprezentare echilibrată, fiind candidaţi din 37 de filiale ale partidului.

Mai multe pe mediafax.ro

Vizualizări: 98

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: