Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Peste un milion de lei, restituiţi pentru taxa de primă înmatriculare

Peste 1.000.000 lei au fost restituiţi de Direcţia Finanţelor Publice Gorj în baza hotărârilor judecătoreşti definitive şi irevocabile obţinute de gorjeni pentru taxa de primă înmatriculare. În ceea ce priveşte taxa pe poluare, care a intrat în vigoare la 1 iulie 2008, toate acţiunile se află pe rolurile instanţelor de judecată.

În baza hotărârilor judecătoreşti definitive şi irevocabile, Direcţia Finanţelor Publice Gorj a restituit până la 30 aprilie 2011 suma de 1.119.291 lei, reprezentând taxa de primă înmatriculare. Astfel în baza hotărârilor judecătoreşti definitive şi irevocabile în anul 2010 s-a restituit suma de 893.989 lei, iar în perioada ianuarie-aprilie 2011 suma de 225.302 lei, reprezentând taxa de primă înmatriculare. Taxa de primă înmatriculare a fost introdusă la 1 ianuarie 2007 şi s-a menţinut până la data de 30 iunie 2008, pentru ca de le 1 iulie 2008 să fie înlocuită cu taxa de poluare.

Milioane din taxa de poluare

În anul 2010 Direcţia Finanţelor Publice Gorj a încasat din taxa pe poluare pentru autovehicule 12.451.969 lei, iar în perioada 1 ianuarie-30 aprilie 2011 a fost încasată suma de 2.482.727 lei. În ceea ce priveşte taxa pe poluare, toate acţiunile se află pe rolul instanţelor de judecată. „În perioada 1 ianuarie - 24 mai 2011 au fost formulate 248 de acţiuni în instanţă în scopul recuperării taxei”, spune Luminiţa Penciu, purtător de cuvânt la Direcţia de Finanţe. Taxa pe poluare pentru autovehicule se plăteşte de către contribuabil într-un cont distinct deschis la unităţile Trezoreriei Statului pe numele Administraţiei Fondului pentru Mediu. Taxa pe poluare pentru autovehicule, constituie venit la bugetul Fondului pentru mediu şi se gestionează de Administraţia Fondului pentru Mediu.   

ILEGAL

Judecătorii europeni au constatat că taxa de poluare introdusă de România, impusă maşinilor la prima lor înregistrare în România, contravine legislaţiei Uniunii Europene. Legea are efectul de a descuraja importul şi punerea în circulaţie a maşinilor second-hand cumpărate în alte state membre.

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: