Peste zece ani Pandurii nu vor mai fi la retrogradare

Viitorul sună bine la Târgu Jiu în privinţa schimbului de mâine. Oficialii clubului se pot uita de acum înainte în propria pepinieră şi pot renunţa să caute soluţii printre „rebuturile” altor cluburi sau printre jucătorii „expiraţi” din afara ţării. Că este aşa o demonstrează rezultatele „panduraşilor” de 11 ani care în week-end au jucat la „Cupa Hagi” dar şi promovarea unor tineri la ambele echipe de seniori.

Pandurii pot spera că peste zece ani nu vor mai avea probleme cu retrogradarea. Că ar putea fi aşa s-a văzut în week-end la faza judeţeană a turneului „Cupa Hagi”, unde viitorii fotbalişti de la Pandurii au impresionat prin rezultatele bune obţinute. Generaţia de copiii născuţi în anul 1999 care se pregătesc la Târgu-Jiu ar putea fi una de excepţie dacă se va continua pe aceiaşi linie în ceea ce priveşte pregătirea şi rezultatele.

„Panduraşii” de 11 ani vor juca finala

Copiii de 11 ani de la Pandurii au debutat zilele trecute la „Cupa Hagi” organizatori fiind AJF Gorj şi clubul Pandurii. Printre echipele care s-au luptat pe sintetic pentru a ajunge în finală s-au numărat Pandurii, LPS, Energia Rovinari. Minerul Mătăsari sau Minerul Motru, „panduraşii” lui Doru Mihuţ reuşind numai victorii şi calificându-se la finala fazei judeţene. Jocurile s-au disputat în două grupe, Pandurii câştigând cu Minerul Mătăsari (2-0), cu Energia (8-0) şi cu LPS (6-0). Jocurile s-au disputat pe teren redus, jumătate din terenul sintetic, echipele numărând câte şapte jucători. Şeful centrului de juniori de la Pandurii are cu ce se mândri după acest turneu şi speră ca după finala de la sfârşitul săptămânii echipa să se califice la turneul de zonă de la Arad şi apoi să meargă mai departe în finală. „Noi sperăm să facem o figură frumoasă şi anul acesta la Cupa Hagi, pentru că anul trecut din cauza golaverajului nu ne-am calificat mai departe. Premiul este atractiv, şi anul trecut a fost, Hagi a promis că va duce la Barcelona echipa care va câştiga finala”, a spus Mihai Stelescu cu speranţa ca munca de la copii şi juniori să se vadă anul acesta şi la echipele mai mari.

Grupele de juniori de la Pandurii au şi acestea rezultate bune an de an deşi la capitolul condiţii de pregătire şi de joc responsabilii clubului nu sunt la acelaşi nivel al rezultatelor obţinute. Cu toate că li se asigură echipament şi cantonamente uneori, tinerii nu au parte de un teren de pregătire adecvat fiind nevoiţi să se pregătească tot pe terenul sintetic, acela pe care antrenorul Grigoraş nu-l foloseşte decât în cazuri de „avarie”.

Vizualizări: 95

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: