Peștera Polovragi este pregătită pentru turiști

Deși închisă în starea de urgență, Peștera Polovragi a avut parte de multe lucrări în această perioadă. Turiștii vor avea parte de surprize când se vor putea întoarce să viziteze una dintre cele mai frumoase grote din țara noastră. În plus, și celelalte obiective turistice au fost întreținute în aceste săptămâni și sunt pregătite să fie admirate de vizitatori odată ce vor fi ridicate restricțiile de circulație.

La Polovragi, autoritățile nu au stat degeaba. Peștera Polovragi așteaptă turiști cu surprize. Și sculpturile din lemn care compun acum Vatra dacilor din fața Mânăstirii Polovragi au fost puse în valoare mai bine în această perioadă.

Autoritățile se așteaptă ca turiștii să revină în zonă pentru frumusețile de la poalele munților de îndată ce vor putea fi permise și deplasările în scop turistic. “Nu cred că reușeam să punem atâtea lucruri la punct. Chiar la intrarea în peșteră, am confecționat mai multe grătare din scândură de brad. Ne-am ocupat de întreținerea sculpturilor din vatra dacică. Au fost șlefuite, date cu lac pentru întreținere. Orice rău a fost spre bine. Peștera are nevoie și ea de odihnă și, dacă lucrurile revin la normal, vom uita și această perioadă”, a spus Ion Pătroescu, ghidul Peșterii Polovragi, la TV Sud. 

Peștera găzduiește o colonie de hibernare de aproximativ 300 de lilieci.

Vizualizări: 2,049

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: