Peștișani: Bani pentru refacerea infrastructurii distruse de inundații

Localitatea gorjeană Peștișani a primit bani pentru refacerea a două punți, dar și pentru consolidarea unor poduri. Acestea au fost afectate de apele învolvurate al Bistriței, în timpul inundațiilor de acum câteva săptămâni. Suma primită de unitatea administrativă este de 1 milion de lei.

Inundațiile ce au avut loc luna trecută în mai multe localități din Gorj au afectat zeci de gospodării, dar și infrastructura rutieră. Primarii au început să primească bani pentru refacerea infrastructurii.

Primarul din Peștișani, Cosmin Pigui, spune că este nevoie ca două poduri și tot atâtea punți pietonale să fie refăcute. În această perioadă se lucrează la documentație, mai spune Pigui.
”În urma verificării la fața locului s-a constatat faptul că este nevoie de reparația a două poduri și a două punți pietonale din Peștișani. Suma care ne-a fost repartizată este de un milion de lei. Ne-am mobilizat, am chemat proiectanții și lucrăm la documentații în vederea refacerii celor afectate de inundații”, a spus Cosmin Pigui.

Gorjul a primit de la Guvern 42 de milioane de lei, dintre care 23 de milioane au fost repartizate Consiliului Județean Gorj. Banii sunt destinați pentru a repara ce au distrus apele.

Vizualizări: 1,735

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: