Petiție on-line pentru modernizarea unui drum județean

Un consilier local din Orașul Țicleni a inițiat o petiție on-line prin care solicită Consiliului Județean Gorj modernizarea drumului județean 674A Târgu-Jiu - Botorogi - Văcarea - Țârculești - Țicleni. Alesul local din partea Alternativei pentru Demnitate Națională (ADN) a scos în evidență faptul că drumul este într-o stare deplorabilă, iar reabilitarea acestuia ar fi bine-venită atât pentru locuitorii din Țicleni, dar și pentru județul Gorj, pentru că ar atrage în zonă investitori.

În petiție, consilierul local Dragoș Geică (ADN) prezintă exact starea drumului, dar și motivele pentru care se impune modernizarea de urgență a acestuia. ”Drumul județean este într-o stare deplorabilă, este plin de gropi și mai mult decât atât nu este nici marcat. Atunci când este ceață sau vreme ploioasă sau zăpadă este foarte periculos. Drumul este foarte circulat, pentru că în Țicleni s-au pierdut multe locuri de muncă, iar cetățenii fac naveta zilnic la Târgu-Jiu. Orașul Țicleni a oferit multe județului Gorj și consider că merită măcar un drum. Este normal să aibă o legătură cu municipiul Târgu-Jiu“.

Consilierul din Țicleni a venit și cu o soluție pentru Consiliul Județean. ”Prin această petiție vreau să trag un semnal de alarmă că în perioada 2021-2027 sunt fonduri europene nerambursabile pentru infrastructură, iar cei de la Consiliul Județean să aibă în vedere, în momentul în care fac bugetul pentru acest an, să prevadă și banii necesari în vederea întocmirii documentației tehnico-economice pentru acest proiect. La un calcul în mare ar fi nevoie de 20.000.000 de euro pentru modernizarea celor 20 de kilometri din acest tronson de drum”, a mai spus Dragoș Geică.

Alesul local a ținut să atragă atenția și asupra faptului că acest drum poate ajuta la dezvoltarea economică a orașului Țicleni, dar și a județului Gorj.

Vizualizări: 2,724

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: