Tașcău: Mă gândisem inițial la Bogdan Rădulea

După mai bine de două decenii, a dat funcția de director al celui mai mare liceu din Gorj pentru postul de vicepreședinte al Consiliului Județean. Dorin Tașcău, fostul director al Colegiului Național "Tudor Vladimirescu", a dezvăluit că nu a fost deloc ușor să ia această decizie. Este convins că și liceul avea nevoie de o altă abordare, dar mărturisește că prima opțiune pentru postul de director al liceului era Bogdan Rădulea, actualul director adjunct.

Dorin Tașcău, în prezent vicepreședinte al Consiliului Județean Gorj, a vorbit, la Radio Infinit, despre decizia de a renunța la frâiele Colegiului Național “Tudor Vladimirescu”, pe care l-a condus peste două decenii. „Alegi în viață pe ce drum mergi. Eram de 23 de ani director la Liceul  “Tudor” și am făcut suficient de multe pentru școala aia și școala a făcut suficient de multe lucruri pentru mine. Dacă nu era școala, nu eram nici eu atât de vizibil ca profesor de matematică, nu ca director. A fost o decizie greu de luat, dar cred că și la „Tudor” trebuia o altă abordare. Nu neapărat că nu ar fi fost bună abordarea pe care am avut-o eu și s-a confirmat, au confirmat-o și elevii, și colegii. Am zis să încercăm și altceva și nu îmi pare rău în momentul de față că am luat această decizie”.

Tașcău a adăugat că are încredere în actuala echipă de conducere a liceului, dar a mărturisit că se gândise inițial că adjunctul Bogdan Rădulea ar putea ocupa această funcție. „Ambii directori adjuncți sunt foștii mei directori adjuncți, iar Cristina (n.r. Cristina Goanță) a cochetat cu funcția de conducere, a fost în staff-ul de conducere, e fost elev al Liceului „Tudor”, mi-a fost elevă. E un profesor care poate să facă performanță ca director la liceu. Eu mă gândisem inițial la Bogdan (n.r. Bogdan Rădulea) pentru că fusese director adjunct și consideram că era o anumită continuitate”, a mai spus Dorin Tașcău.

Profesorul de Limba și Literatura Română, Cristina Goanță, este noul director al liceului, adjuncți fiind Mihaela Pîrvulescu și Bogdan Rădulea.

Vizualizări: 3,320

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: